Partizan večeras pobijedio ekipu Zadra u ABA ligi

- Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Zadra rezultatom 114:77 (34:25, 29:24, 27:15, 24:13) u meču 13. kola regionalne ABA lige.

Košarka 02.01.2023 | 20:58
Partizan večeras pobijedio ekipu Zadra u ABA ligi

Ovo je bila najubedljivija pobeda Partizana ove sezone u ABA ligi. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Tristan Vukčević sa 25 poena i devet skokova. Aleksa Avramović je postigao 16 poena. Balša Koprivica se uspešno vratio na teren posle višemesečne pauze zbog povrede. On je postigao 14 poena i imao je sedam skokova. Alen Smailagić i Joanis Papapetru su ubacili po 13 poena.

Kod gostiju, najbolji je Luka Božić sa 19 poena i 10 skokova, dok je Antonio Jordano dodao 13 poena.

"Crno-beli" posle ovog trijumfa imaju skor od 11 pobeda i dva poraza u ABA ligi. Zadar se nalazi u sredini tabele sa sedam trijumfa i šest poraza.

Partizan će u narednom kolu na svom terenu dočekati Cibonu, dok će Zadar gostovati u Podgorici ekipi Studentskog centra.

Partizan je dobro ušao u meč, a prvu četvrtinu je dobio rezultatom 34:25.

Početkom druge četvrtine povredio se kapiten domaćeg tima Partizana Kevin Panter, koji je morao da izađe iz igre. Koprivica je sredinom druge četvrtine dobio ovacije sa tribina pošto se vratio na teren posle višemečne pauze zbog povrede. Prednost "crno-belih" rasla je iz minuta u minut u nastavku meča, a u domaćem timu briljirao je Vukčević.

Partizan je prvo poluvreme dobio rezultatom 63:49.

Košarkaši Partizana su nastavili sa odličnom igrom i u drugom poluvremenu, a na kraju su došli do ubedljive pobede od 114:77.

(Tanjug Foto: Starsport©)

Komentari / 0

Ostavite komentar