Приводи се крају уклањање барикада на сјеверу КиМ

- Уклањање барикада на сјеверу Косово и Метохије, које су Срби поставили послије хапшења својих сународника и доласка специјалних јединица косовске полиције, приводи се крају и очекује се да током дана буде завршено.

Србија 30.12.2022 | 07:35
Приводи се крају уклањање барикада на сјеверу КиМ

Инцидената током протекле ноћи није било, путеви су већином деблокирани и очекује се и да ће током дана бити успостављен саобраћај преко административног прелаза Јариње.

Преко осталих административних прелаза саобраћај се одвија нормално и без икаквог застоја.

Срби са сјевера Косова и Метохије, који су од 10. децембра били на барикадама, након хапшења бившег полицајца Дејана Пантића и доласка специјалних јединица косовске полиције на сјевер, од јуче уклањају барикаде.

Послије гаранција које су Срби из Покрајине добили и спуштања тензија, укинуто је стање повишене борбене готовости Војске Србије.

Срби са севера Косова и Метохије, који су од 10. децембра били на барикадама, након хапшења бившег полицајца Дејана Пантића и доласка специјалних јединица косовске полиције на Север, од јуче уклањају барикаде.

Тој одлуци претходио је разговор са предсједником Александром Вучићем, након што су САД и ЕУ дале гаранције да ће се захтјеви Срба поштовати и након што је бивши полицајац Пантић стигао кући у Косовску Митровицу.

Кфор је јуче саопштио да уклањање барикада на сјеверу Косова и Метохије треба учинити брзо и безбједно и да би све стране требало да "избјегавају било какву реторику или акције које могу да изазову нову ескалацију".

(Срна Фото: АА)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Сyднеy

30.12.2022 07:12

Занима ме имали и један србин на косову да се бави неким криминалом У задњу годину дана било кога да је ухапсила полиција одма се у београду дигне галама да је једини разлог хапсења тај сто је србин Колико видим у србији мало мало ухапсе неког србина због корупције криминала злоцина и тад нико не протестује Знаци ли то да у ове 4 опстине на сјеверу косова нема ни криминала ни криминалаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.12.2022 07:38

Ма лупају глупости као и обично. Важно је да се србује и дижу тензије.

Name

БиХ

30.12.2022 07:48

Ово све диктира Београд 100%,Београд је наредио ставит барикаде И Београд наредјује да се уклоне те исте барикаде представа за народ смијесни нема ста, да криминала, провокатора И криминалаца ту на барикадама има наравно него све је то лијепо Београд упаково, Али видимо И Сами ипак преко границе на Косово несмијете без одобрења косовске полиције, И на крају сиптари се недају провоцират И зафркават то ти је тако на терену сви смо видјели.

Name

Реалиста

30.12.2022 08:04

Има, и хапсе их али нико не протествује. Ухапсили су људе или без оптужнице или због наводних ратних злочина и то полицајце којо годинама раде у Косовској полицији, и како да их одједном хапсе чим су дали отказе? 5 споразума су потписали шиптари и нити један не поштују.

Name

трагац

30.12.2022 08:36

Нормално је да нема. То што ти сматраш да је криминал: илегално посједовање оружја, илегална набавка и продаја оруђа и оружја, пријетње, крађе, пљачке, набавка и дистрибуција наркотика, проституција и трговина малољетним дјевојкама итд итд то је све ЛЕГАЛНО и закон гледа кроз прсте тим угроженим људима на сјеверу Косова. Од нечега морају живјети јер нико не ради стално су негдје по барикадама од Љубљане до Ðевђелије.

Name

Ветеран 92

30.12.2022 09:09

Ја знам поуздано да се нико не хапси тек тако ...да се мало загребе изнад површине било бих ту свега !

Name

Ре

30.12.2022 09:37

Коме је и зашто требао овај игроказ са барикадама. Кад се знало како ће завршити. Слуђују и малтретирају народ без икаквог резултата. Дачић за 40 г још није ништа паметније смислио.

Name

Алан Форд

30.12.2022 07:34

Знаци постави барикаде, зезај свијет 20 дана и ипет ниста. Сад треба хапсит ове сто су постваљали барикаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

30.12.2022 07:44

"...Тој одлуци претходио је разговор са предсједником Александром Вучићем, након што су САД и ЕУ дале гаранције..." И,тако "стидљиво" је напоменуто шта је прави разлог за уклањање "фамозних" барикада које су толико времена заправо реметиле нормалан живот људи који тамо живе... Дакле,не ради се о "гаранцијама",него о "лаганом убјеђивању" од стране САД-а,односно НАТО-а да се не смије прећи "црвена линија" од стране Србије и то је све,заправо... Једини проблем у свему томе је то што су сво ово протекло вријеме људи који тамо живе изманипулисани,па и од стране званичног Београда,очигледно... И,да,једини начин да ти људи нормализују своје животе је заправо сарадња са косовским институцијама,а друго је питање да ли овако нешто некоме звучи као "научна фантастика"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир и Памет

30.12.2022 07:54

У Главу. Свака част Онима који су у Томе допринели да се Те Барикаде Склоне. Ншта оне нису донеле добро нигде де су икада биле Постављене. Народе Памет у Главу, Политичари Памет у Главу. На нашим Ледима се ломе Крстови Других. Ми смо Европа и Европа је наш заједнички Пут. Испуните захтјеве ЕУ да што пре ми сви тако удјемо. И тад нема Граница медју Народом. Што се тиче Законодавства и Уставног Поредка је Европско што је Европско то је и Национално и што вази у СРБ. то вази и на КОС. и у ЦГ и у БиХ и свугде. Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

30.12.2022 10:22

То заједничко би вероватно омогућило да имамо равноправност народа у Европи,а тиме и сваки напредак и благостање..

Name

ЦРО.Цриквеница

30.12.2022 07:54

Без ријеци, хахаха гдје је та сила тзв. Зандармерија, сај И остале звијери, ваља гинут царе мој прпа прпа, све Вуцицев ТВ соу ста реци висе на то, И комсије неби Мирно гледале на то да си евентуало ста покусо Вуцицу велики србине хаха.

ОДГОВОРИТЕ