Именован нови мандатар за састав црногорске владе

Председница Скупштине Данијела Ђуровиц́ саопштила је на седници да су, пошто председник државе није предложио представника, испуњени услови из члана 7. Измена и допуна Закона о председнику и навела да је Миодраг Лекиц́ мандатар за састав нове Владе са потписом 41 посланика.

Регион 29.12.2022 | 17:22
Именован нови мандатар за састав црногорске владе

Лекиц́ је захвалио на указаном поверењу које је, како је навео, исказано кроз неколико аката вец́ине.

<див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-10 цоде-блоцк-блоцк-10"> <див цласс="тас-адс">„Ово није моја лична битка и пут, вец́ заједнички. Успец́емо ако наставимо да имамо све на окупу“, рекао је Лекиц́.

Он је рекао да је јасно да је „овде све регуларно“ и да је председник имао могуц́ност да предложи представника и то би Црну Гору као државу учинило озбиљнијом.

„Скупштина има право да формира владе. Овај закон је помогао да се то још више реализује, а ми остајемо при томе да је Ђукановиц́ прекршио Устав и да је ово била одбрана Устава“, рекао је Лекиц́ и подсетио на став професора Милана Поповиц́, додајуц́и да уважава и друга мишљења.

Он је оценио да земља изгледа као да је под опсадом, нема власти, нема Уставног суда, не може се остварити пренос власти у Подгорици.

„Ми смо као држава на тесту кредибилитета, ови потези скупштинске вец́ине показују да смо способни и да ц́емо допринети деблокади институција у земљи. Тај пут почиње данас. Постоји период од добијања мандата за формирање владе и нец́е бити лако. Није случајно да смо нас двојица правили одређене експерименте -Влада стручњака,европска влада. Ова нец́е имати неку бучну титулу, звац́е се Влада Црне Горе јер је изабран на изборима у Црној Гори и изабрала га је Скупштина Црне Горе“, пише данас.рс.

Он је позвао своје колеге да буду на висини задатка и пронађу баланс између легитимних партијских интереса и заједничког циља.

(Агенције   Фото:АА)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Прњавор

29.12.2022 16:29

Само црногорац може бити мандатар..какви бограђани,какви бакарачи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

29.12.2022 16:41

Највазније да је цовјек здрав,а није вазно да ли је Београдјанин или није.Најбоље би било да је неко из ЕУ па био то и Словенац или Хрват

Name

Опет ти

29.12.2022 18:16

Овај прњаворчанин је експерт за све и свашта. Те рат у украјини те сад формира владу у црној гори а мислим даће скоро открити и нафтна поља негдје код рибњака у прњавору. Свака част баш је великодушан неки експерт.

Name

Б.Л

29.12.2022 21:01

Но,ето ти ћеш бити!!!!!!