Imenovan novi mandatar za sastav crnogorske vlade

Predsednica Skupštine Danijela Đurović saopštila je na sednici da su, pošto predsednik države nije predložio predstavnika, ispunjeni uslovi iz člana 7. Izmena i dopuna Zakona o predsedniku i navela da je Miodrag Lekić mandatar za sastav nove Vlade sa potpisom 41 poslanika.

Region 29.12.2022 | 17:22
Imenovan novi mandatar za sastav crnogorske vlade

Lekić je zahvalio na ukazanom poverenju koje je, kako je naveo, iskazano kroz nekoliko akata većine.

„Ovo nije moja lična bitka i put, već zajednički. Uspećemo ako nastavimo da imamo sve na okupu“, rekao je Lekić.

On je rekao da je jasno da je „ovde sve regularno“ i da je predsednik imao mogućnost da predloži predstavnika i to bi Crnu Goru kao državu učinilo ozbiljnijom.

„Skupština ima pravo da formira vlade. Ovaj zakon je pomogao da se to još više realizuje, a mi ostajemo pri tome da je Đukanović prekršio Ustav i da je ovo bila odbrana Ustava“, rekao je Lekić i podsetio na stav profesora Milana Popović, dodajući da uvažava i druga mišljenja.

On je ocenio da zemlja izgleda kao da je pod opsadom, nema vlasti, nema Ustavnog suda, ne može se ostvariti prenos vlasti u Podgorici.

„Mi smo kao država na testu kredibiliteta, ovi potezi skupštinske većine pokazuju da smo sposobni i da ćemo doprineti deblokadi institucija u zemlji. Taj put počinje danas. Postoji period od dobijanja mandata za formiranje vlade i neće biti lako. Nije slučajno da smo nas dvojica pravili određene eksperimente -Vlada stručnjaka,evropska vlada. Ova neće imati neku bučnu titulu, zvaće se Vlada Crne Gore jer je izabran na izborima u Crnoj Gori i izabrala ga je Skupština Crne Gore“, piše danas.rs.

On je pozvao svoje kolege da budu na visini zadatka i pronađu balans između legitimnih partijskih interesa i zajedničkog cilja.

(Agencije   Foto:AA)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Prnjavor

29.12.2022 16:29

Samo crnogorac može biti mandatar..kakvi bograđani,kakvi bakarači

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

29.12.2022 16:41

Najvaznije da je covjek zdrav,a nije vazno da li je Beogradjanin ili nije.Najbolje bi bilo da je neko iz EU pa bio to i Slovenac ili Hrvat

Name

Opet ti

29.12.2022 18:16

Ovaj prnjavorčanin je ekspert za sve i svašta. Te rat u ukrajini te sad formira vladu u crnoj gori a mislim daće skoro otkriti i naftna polja negdje kod ribnjaka u prnjavoru. Svaka čast baš je velikodušan neki ekspert.

Name

B.L

29.12.2022 21:01

No,eto ti ćeš biti!!!!!!