Звицер, Вујотић и Дарко Шарић на Крфу организовали злочин?

Радоје Звицер, Милан Вујотић и Дарко Шарић организовали су криминалну групу, која је у љето 2020. године на Крфу убила Баранина Алана Кожара и Ужичанина Дамира Хаџића.

Србија 29.12.2022 | 15:44
Звицер, Вујотић и Дарко Шарић на Крфу организовали злочин?

Како је саопштено из Специјалном државног тужилаштва, наредбом о спровођењу истраге против окривљених обухваћено је укупно 11 особа.

Поред организатора, на списку се налазе и чланови криминалне групе и то бивши службеник Агенције за националну безбједност Петар Лазовић, његов пријатељ и некадашњи колега Љубо Миловић, који је у бјекству.

Као припадници ове криминалне групе означени су још Слободан Кашћелан, Драган Кнежевић, Милан Кнежевић, Радоје Живковић, Никола Спасојевић и Филип Кнежевић, као и држављани Србије Вељко Беливук, Небојша Јанковић, Ратко Живковић, Милован Здравковић, Стефан Андрејић, Владимир Војиновић, Милош Јеврић, Марко Станковић, Душан Јовановић, Слободан Вујачић и Никола Спасојевић.

Наредбом су обухваћени и држављани непризнате државе Косово Јакуп Аљија и Енис Тхаки.

Изрешетани са 29 хитаца

Алан Кожар и Ужичанин Дамир Хаџић убијени су 23. јула 2020. године на Крфу. Пронађени су мртви, у паркираном аутомобилу, испред куће коју су недавно изнајмили, у околини Халикоунаса, у Прасоудију.

Послије убиства, грчка полиција је у једној од морских увала на Крфу пронашла два запаљена скутера. Први налази говорили су да су се овим моторима двојица егзекутора и њихови саучесници довезли до виле, гдје су направили “сачекушу” будућим жртвама.

Послије злочина, који су починили 23. јула ове године у поподневним сатима, одвезли су се до обале, гдје су ватром покушали да уклоне сваки траг. Ипак, истражитељи из Атине остатке су послали на анализу и вјештачење како би се пронашао било какав траг, који би могао да укаже на починиоце.

Током бјекства и скривања, Алан Кожар и Дамир Хаџић готово су пропутовали Европу. Кретали су се с лажним именима и фалсификованим пасошима Словеније, пишу Новости.

Грчки медији њихову ликвидацију на Крфу повезали су са смакнућем Игора Дедовића и Стевана Стаматовића, јануара 2020. године у Атини. Позивају се на српске и црногорске медије и извјештавају да је ријеч о људима који су повезани са “шкаљарским кланом”. Напомињу да је ова которска криминална група у крвавом сукобу са “кавчанима” и да је на обје стране до сада убијено више од 50 људи.

(Новости    Фото: Схуттерстоцк/yт/принтсцреен/Инсајдер Видео/детецтиве-инфо.цом.уа)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

&

29.12.2022 16:29

А шта од таквих криминалаца очекивати да организују хуманитарним рад

ОДГОВОРИТЕ
Name

На Крфу!?

30.12.2022 12:30

Умјесто са се поклоне сенима јунака и да постану браћа и да се не убијају њих заболи курац за гробље и историју! За српство и развој српског рода их није брига!? Издајници! Али им ипак требамо опростити све и све им забиравити јер су ипак Срби! Треба сваком Србину опеости ма.какво злодјела починили. Себа је мало и ттеба да се међусобно чувамо.

ОДГОВОРИТЕ