ПДП објаснио због чега нису подржали спорни закон

- Првобитни Закон о непокретној имовини Републике Српске су у фебруару ове године изгласали посланици и опозиције и власти у Народној скупштини Републике Српске, и то без расправе. Сада они који стално позивају на јединство, мијењају тај закон, додајући у нови чланове који су штетни за Републику Српску и њене интересе - саопштено је из Партије демократског прогреса (ПДП).

Република Српска 29.12.2022 | 13:57
ПДП објаснио због чега нису подржали спорни закон

Даље наводе да свако постигнуто јединство око националних питања режим је успио да сруши неконзистентном политиком и штетним потезима.

"Подсјећамо и на постигнути договор из 2020. године о закону о Уставном суду према којем би стране судије у тој институцији замијенили домаћим судијама изабраним у НСРС, да би свега неколико дана касније, СНСД заједно са ХДЗ срушио и тај договор и у новом приједлогу избор домаћих судија пренио на ниво БиХ", каже се у саопштењу.

Додају да су нови закон о непокретној имовини изгласали посланици власти, који као и увијек, по узору на свог шефа, поклекну пред оним чему су се наводно опирали.

"До јуче су хорски галамили о Кристијану Шмиту као њемачком туристи, а онда су нас довели у ситуацију да се „туристи“ повинује и наше највише законодавно тијело. Нови Закон о непокретној имовини је изгласан и из страха од Уставног суда, за који је управо њихов шеф говорио да одлуке те институције нису битне. Испостави се, као и увијек, да је стварност потпуно супротна од онога што они причају, а да иза великих ријечи стоје мизерна дјела. За разлику од њих, ПДП стоји иза својих ставова и било који закон који није у интересу Републике Српске, као што је и нови Закон о непокретној имовини, посланици ПДП-а не могу подржати", саопштено је из те партије.

(БН) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Гоги

29.12.2022 13:23

То је тако нема ста

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

29.12.2022 14:52

Исто казе и ОХР и америцка амбасада.

Name

Милан

29.12.2022 13:52

Ове критике су смијурија, потоуно су оаушалне и ниједан конкренан разлог није изнесен због кога би се могло рећи да су у праву због чега нису пидржали тај закон. Прво, говори се да је закон штетан а ни једне ријечи није речено у чему се састоји штетност! Друго, говори се да је СНСД срушио са ХДЗ-ом договор у вези избора судија Уставног суда БиХ који је пренио тај избор на ниво БиХ, што је чиста лаж јер по постојећим заккнима и Уставима ентитета избор домаћих судија Уставног суда БиХ врше ентитетски парламенти. Треће, говори се да се повиновало одлуци Кристијана Шмита у вези ранијег закона о имовини који је донијела Република Српска, што је такође чиста лаж јер је ранији закон ставио ван снаге Уставни суд БиХ а не Високи представник за БиХ! Значи ови који критикују су обични лажови тако да није ни чудо што им је партија у расулу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.12.2022 15:44

То ти магаре тако видис.

Name

Милан за Ре

29.12.2022 16:42

Ко ти је крив што ти код њих идеш по своје мишљење!

Name

Идеално

29.12.2022 17:17

Павијане доста више твоји бљувотина и небулоза...

Name

Посматрач

29.12.2022 20:48

Армија ботова из суверене и независне 23% у акцији скупа са разбијеним остацима ботова ПДПа...

Name

Сипово

29.12.2022 13:53

Бореновицу, посто образ румени? Фласа ракије и јагње код брата Гвиде,малолије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

29.12.2022 13:54

Све док у НСРС будете глумили да мозете одлуциват о дрзавним темама, и док будете игнорисали друге народе и институције дрзаве, тј Босне и Херцеговине, Република Српска неце напредоват ни у којем смислу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

29.12.2022 17:41

Нам је јасно, зато и имате 8 посланика од могућих 83.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрзава /територија

30.12.2022 16:58

Бореновицу имате ли свој став који ће свима одговарати а не само махалуцима. Дрзава је дрзава и без своје заједничке државне територије не би била дрзава.!А онда у тој дрзави су ентитети или области. И то је то. Образуј се мало .

ОДГОВОРИТЕ