PDP objasnio zbog čega nisu podržali sporni zakon

- Prvobitni Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske su u februaru ove godine izglasali poslanici i opozicije i vlasti u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i to bez rasprave. Sada oni koji stalno pozivaju na jedinstvo, mijenjaju taj zakon, dodajući u novi članove koji su štetni za Republiku Srpsku i njene interese - saopšteno je iz Partije demokratskog progresa (PDP).

Republika Srpska 29.12.2022 | 13:57
PDP objasnio zbog čega nisu podržali sporni zakon

Dalje navode da svako postignuto jedinstvo oko nacionalnih pitanja režim je uspio da sruši nekonzistentnom politikom i štetnim potezima.

"Podsjećamo i na postignuti dogovor iz 2020. godine o zakonu o Ustavnom sudu prema kojem bi strane sudije u toj instituciji zamijenili domaćim sudijama izabranim u NSRS, da bi svega nekoliko dana kasnije, SNSD zajedno sa HDZ srušio i taj dogovor i u novom prijedlogu izbor domaćih sudija prenio na nivo BiH", kaže se u saopštenju.

Dodaju da su novi zakon o nepokretnoj imovini izglasali poslanici vlasti, koji kao i uvijek, po uzoru na svog šefa, pokleknu pred onim čemu su se navodno opirali.

"Do juče su horski galamili o Кristijanu Šmitu kao njemačkom turisti, a onda su nas doveli u situaciju da se „turisti“ povinuje i naše najviše zakonodavno tijelo. Novi Zakon o nepokretnoj imovini je izglasan i iz straha od Ustavnog suda, za koji je upravo njihov šef govorio da odluke te institucije nisu bitne. Ispostavi se, kao i uvijek, da je stvarnost potpuno suprotna od onoga što oni pričaju, a da iza velikih riječi stoje mizerna djela. Za razliku od njih, PDP stoji iza svojih stavova i bilo koji zakon koji nije u interesu Republike Srpske, kao što je i novi Zakon o nepokretnoj imovini, poslanici PDP-a ne mogu podržati", saopšteno je iz te partije.

(BN) 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Gogi

29.12.2022 13:23

To je tako nema sta

ODGOVORITE
Name

To

29.12.2022 14:52

Isto kaze i OHR i americka ambasada.

Name

Milan

29.12.2022 13:52

Ove kritike su smijurija, potouno su oaušalne i nijedan konkrenan razlog nije iznesen zbog koga bi se moglo reći da su u pravu zbog čega nisu pidržali taj zakon. Prvo, govori se da je zakon štetan a ni jedne riječi nije rečeno u čemu se sastoji štetnost! Drugo, govori se da je SNSD srušio sa HDZ-om dogovor u vezi izbora sudija Ustavnog suda BiH koji je prenio taj izbor na nivo BiH, što je čista laž jer po postojećim zakknima i Ustavima entiteta izbor domaćih sudija Ustavnog suda BiH vrše entitetski parlamenti. Treće, govori se da se povinovalo odluci Kristijana Šmita u vezi ranijeg zakona o imovini koji je donijela Republika Srpska, što je takođe čista laž jer je raniji zakon stavio van snage Ustavni sud BiH a ne Visoki predstavnik za BiH! Znači ovi koji kritikuju su obični lažovi tako da nije ni čudo što im je partija u rasulu.

ODGOVORITE
Name

Re

29.12.2022 15:44

To ti magare tako vidis.

Name

Milan za Re

29.12.2022 16:42

Ko ti je kriv što ti kod njih ideš po svoje mišljenje!

Name

Idealno

29.12.2022 17:17

Pavijane dosta više tvoji bljuvotina i nebuloza...

Name

Посматрач

29.12.2022 20:48

Армија ботова из суверене и независне 23% у акцији скупа са разбијеним остацима ботова ПДПа...

Name

Sipovo

29.12.2022 13:53

Borenovicu, posto obraz rumeni? Flasa rakije i jagnje kod brata Gvide,malolije?

ODGOVORITE
Name

BL

29.12.2022 13:54

Sve dok u NSRS budete glumili da mozete odlucivat o drzavnim temama, i dok budete ignorisali druge narode i institucije drzave, tj Bosne i Hercegovine, Republika Srpska nece napredovat ni u kojem smislu.

ODGOVORITE
Name

To

29.12.2022 17:41

Nam je jasno, zato i imate 8 poslanika od mogućih 83.

ODGOVORITE
Name

Drzava /teritorija

30.12.2022 16:58

Borenovicu imate li svoj stav koji će svima odgovarati a ne samo mahalucima. Drzava je drzava i bez svoje zajedničke državne teritorije ne bi bila drzava.!A onda u toj drzavi su entiteti ili oblasti. I to je to. Obrazuj se malo .

ODGOVORITE