Вучић са Србима у Рашкој: Мир мора да буде наш циљ

Председник Србије Александар Вучић у Рашкој разговара са Србима са Косова и Метохије.

Србија 28.12.2022 | 21:30
Вучић са Србима у Рашкој: Мир мора да буде наш циљ

Он је на почетку рекао да је дошао да слуша.

"Ми смо претходних дана показивали да постојимо као народ на Косову и Метохији. Сваког часа очекујемо да Дејан Пантић буде кући са својом породицом, пошто се сада заобилазе барикаде.

Њихов захтев је био да га РОСУ доведе, али издејствовано је да то уради ЕУЛЕКС. То је значајна симболична победа. Оно што имамо у папирима, да се не процесуирају људи који су били на барикадама, то имамо недвосмислено написано", рекао је Вучић.

"Да ли баш можемо у све да верујемо и да ли смо сигурни како ће да се понаша Курти... Ја нисам сигуран и не верујем. А шта друго", упитао је Вучић.

"Албанци су против нас много тога организовали годинама, да не кажем деценијама и чекали су прави моменат. Ми треба да градимо мир са њима", казао је Вучић.

"Ако успемо да договоримо нешто вечерас овде ћу да поздравим више од две и по хиљаде наших војника и да им се захвалим. Али ја мислим да наш циљ мора да буде мир и да Србију гурамо напред", додао је.

(Б92   Фото:Сцхреенсхот)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Искрено

28.12.2022 20:37

Шта ти Вучићу радиш? Народ је зељан мира и живота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

28.12.2022 20:44

Ма само оштро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амбасадор

28.12.2022 20:52

Србска војска не смије крочити на Косово јер би то био крај за економију Србије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напротив

29.12.2022 11:42

Нови и прави поцетак. Не само за економију него уопсте.Војска це уци и мора уци и то у скоријој будуцности..... Околности се драстицно мјењају...

Name

Истина

28.12.2022 21:19

И ста су добили осим сто су се 20 дана мрзли???

ОДГОВОРИТЕ
Name

%

29.12.2022 12:07

Имају Вучка да завија док га млате мало шиптари мало ЕУ мало САДе а шиптаре су везали на ланац и по потреби мало попуштају мало их цурикну назад

Name

Хехе

28.12.2022 21:22

Какав је овај наш је мила мајка и нећу више да чујем ни једне да кмечите на њега, мислим овог "нашег".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елли

28.12.2022 22:05

Вези коња где ти Ага казе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осматрач

28.12.2022 23:39

Некад било. Данас је актуелно "Вежи агу гдје ти коњ или магарац каже". Дошло је до девалвације хијерахије па се више и не зна ко је ко. Ко коси а ко воду носи?! Сви би да управљаји с неким а човјек им, у већини, не би дао ни 2 овце да чувају! Жалосно је да таквих паметњаковића несразмјерно има много у власти. Чак у највишој. Недавно је британски премијер Риши Сунак, приликом обиласка мјеста гдје волонтирају бескућници упитао једног бескућника волонтера, и то су све тамошње новинарске камере снимиле: - Каквим се бизнисом бавиш? Да ли се разумијеш у финанаије?! Невјероватан се "гаф" десио премијеру. Није му било јасно, питање је да ли му је и сада, да не би бескућник био гдје му се овај обратио да има било какав посао а не бизнис. Такви живе у облацима. И мало додира имају с реалношћу.

Name

Лицемјерје

29.12.2022 06:57

Народ је изманипулисан од стране политике, дигле се огромне тензије и на крају шта, ништа. На крају си сопствени народ понизио "наредбом" да још уклањају те исте барикаде. Људи све раде само у сврху политике и скупаљања политичких поена, реално заболи га ђон за те људе доле. Ништа срби на Косову добити неће овим повлачењем осим понижења и доказа да држава Србија доле не постоји. А власт ће као и убудуће у Брисел на "преговоре"...

ОДГОВОРИТЕ