У току расправа о закону о непокретној имовини

По хитном поступку данас ће бити разматран приједлог закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, као и Приједлог закона о измјенама и допуни закона о републичкој управи.

Република Српска 28.12.2022 | 10:31
У току расправа о закону о непокретној имовини

- Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас у Бањалуци разматрањем по хитном поступку приједлога закона о престанку важења закона о посебним републичким таксама.

Посланици ће по хитном поступку разматрати приједлог закона о измјенама и допунама закона о Фонду и финансирању заштите животне средине Републике Српске.

По хитном поступку биће разматран приједлог закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, као и приједлог закона о измјенама и допуни Закона о републичкој управи.

Народна скупштина усвојила је синоћ по хитном поступку закон о подршци незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској у складу са којим ће родитељ који се одлучи да брине о дјеци имати право да прима плату на мјесечном нивоу од 750 КМ, са плаћеним порезима и доприносима, што ће му омогућити и да испуни услове за пензију.

Посланици су синоћ усвојили и сет закона о измјенама закона о платама којим ће од наредне године бити повећане плате за пет одсто свим запосленим у јавном сектору којима је плата мања од просјечне која износи 1.211 КМ.

(БН/Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Сyднеy

28.12.2022 09:58

Јадна је опозиција кад је главни у њој црнадак који на изборима ни директни мандат није успио освојит вец је постао посланик преко некакве компезацијске листе. Цовјеце освоји си у својој изборној јединици 2% гласова а понасас се као да имас 90% подрску народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

28.12.2022 10:49

Ја добро... Да ли си чуо за особу која се зове Недељко Чубриловић? Шта би нам мало опширније могли о томе рећи?

Name

Миро

28.12.2022 12:59

А шта у овој земљи значи број гласова, кад их има онај ко успије највише да покраде, потплати и запријети. Игор Црнадак је изузетно интелигентан, образован и стручан посланик. Више има у глави него сви заједно посланици из власти.

Name

055

28.12.2022 10:44

Ово је смијурија ,углавном их је лакше прескочити него заобићи у чему предњачи позиција на челу са предсједником !

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

28.12.2022 11:32

ВЕОМА ЗАНИМЛНИВО ДА НАРОД НЕ ВОЛИ ИСТИНУ.ЗИВОТ СЕ СВЕО НА ПРЕВАРЕ, ЛАЗИ ,ИГНОРИСАЊЕ МОЦ .ОВА СКУПСТИНА ЈЕ ЈЕДИНО ДОБРА ЗА ДНЕВНИЦЕ, МЕДИСКУ ПАЗЊУ ,ПРОВОД.АПСОЛУНО ОПОЗИЦИЈУ ПОЗИЦИЈА ИГНОРИСЕ ЦУТАЊЕМ .ГДЈЕ ЈЕ ВЕЦИНСКА ВЛАСТ СВЕ ЈЕ БАДАВА.ГЛЕДАЈУЦИ СКУПСТИНУ ОНИ СЕ ИСМИЈАВАЈУ ПОЗИЦИЈИ ВИ ТО НЕ ВИДИТЕ АЛИ НА ТВ ЈЕ УОЦЉИВО.НАЈБОЉЕ ДА ИГНОРИСЕТЕ СВЕ ИЛИ ПРЕДЛОЗИТЕ ВЕОМА РАДИКАЛНИЈЕ ПОТЕЗЕ.А ВИ ЗНАТЕ КАКО.СВЕ ДЈЕЛУЈЕ СМЈЕСНО ОНИ ВАС АПСОЛУТНО НЕ СЛУЗАЈУ ЗАТО СТО СУ МОЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

28.12.2022 12:41

А на кога се то односи, на нас кметове, јер се зна да је племству Бог дао да има а то се не рачуна, питајте наше попове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац!!

28.12.2022 12:46

Питајте Чавића,он је тај тајни ,,стућњак,, који се у сваки к.рац разумије, а Биља и миле само наставили....набиј их на ....!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здраце

28.12.2022 14:25

Чубриловић је преварио Марка Павића за 100,000 еура.

ОДГОВОРИТЕ