U toku rasprava o zakonu o nepokretnoj imovini

Po hitnom postupku danas će biti razmatran prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni zakona o republičkoj upravi.

Republika Srpska 28.12.2022 | 10:31
U toku rasprava o zakonu o nepokretnoj imovini

- Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci razmatranjem po hitnom postupku prijedloga zakona o prestanku važenja zakona o posebnim republičkim taksama.

Poslanici će po hitnom postupku razmatrati prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Fondu i finansiranju zaštite životne sredine Republike Srpske.

Po hitnom postupku biće razmatran prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, kao i prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o republičkoj upravi.

Narodna skupština usvojila je sinoć po hitnom postupku zakon o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj u skladu sa kojim će roditelj koji se odluči da brine o djeci imati pravo da prima platu na mjesečnom nivou od 750 КM, sa plaćenim porezima i doprinosima, što će mu omogućiti i da ispuni uslove za penziju.

Poslanici su sinoć usvojili i set zakona o izmjenama zakona o platama kojim će od naredne godine biti povećane plate za pet odsto svim zaposlenim u javnom sektoru kojima je plata manja od prosječne koja iznosi 1.211 КM.

(BN/Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Sydney

28.12.2022 09:58

Jadna je opozicija kad je glavni u njoj crnadak koji na izborima ni direktni mandat nije uspio osvojit vec je postao poslanik preko nekakve kompezacijske liste. Covjece osvoji si u svojoj izbornoj jedinici 2% glasova a ponasas se kao da imas 90% podrsku naroda

ODGOVORITE
Name

Idealno

28.12.2022 10:49

Ja dobro... Da li si čuo za osobu koja se zove Nedeljko Čubrilović? Šta bi nam malo opširnije mogli o tome reći?

Name

Miro

28.12.2022 12:59

A šta u ovoj zemlji znači broj glasova, kad ih ima onaj ko uspije najviše da pokrade, potplati i zaprijeti. Igor Crnadak je izuzetno inteligentan, obrazovan i stručan poslanik. Više ima u glavi nego svi zajedno poslanici iz vlasti.

Name

055

28.12.2022 10:44

Ovo je smijurija ,uglavnom ih je lakše preskočiti nego zaobići u čemu prednjači pozicija na čelu sa predsjednikom !

ODGOVORITE
Name

BOBA

28.12.2022 11:32

VEOMA ZANIMLNIVO DA NAROD NE VOLI ISTINU.ZIVOT SE SVEO NA PREVARE, LAZI ,IGNORISANJE MOC .OVA SKUPSTINA JE JEDINO DOBRA ZA DNEVNICE, MEDISKU PAZNJU ,PROVOD.APSOLUNO OPOZICIJU POZICIJA IGNORISE CUTANJEM .GDJE JE VECINSKA VLAST SVE JE BADAVA.GLEDAJUCI SKUPSTINU ONI SE ISMIJAVAJU POZICIJI VI TO NE VIDITE ALI NA TV JE UOCLJIVO.NAJBOLJE DA IGNORISETE SVE ILI PREDLOZITE VEOMA RADIKALNIJE POTEZE.A VI ZNATE KAKO.SVE DJELUJE SMJESNO ONI VAS APSOLUTNO NE SLUZAJU ZATO STO SU MOC.

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

28.12.2022 12:41

A na koga se to odnosi, na nas kmetove, jer se zna da je plemstvu Bog dao da ima a to se ne računa, pitajte naše popove

ODGOVORITE
Name

Drekavac!!

28.12.2022 12:46

Pitajte Čavića,on je taj tajni ,,stućnjak,, koji se u svaki k.rac razumije, a Bilja i mile samo nastavili....nabij ih na ....!!!!

ODGOVORITE
Name

Zdrace

28.12.2022 14:25

Čubrilović je prevario Marka Pavića za 100,000 eura.

ODGOVORITE