Погинуо радник на градилишту у Бањалуци

 - Радник чији су иницијали С.Д. /53/ погинуо је јуче на градилишту у Бањалуци када га је машина "дампер" притиснула уз зид, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Република Српска 28.12.2022 | 10:20
Погинуо радник на градилишту у Бањалуци

Машином "дампер" за превоз расутог грађевинског материјала управљао је радник чији су иницијали З.Р, а дежурни тужилац је наредио предузимање потребних истражних радњи и мјера, као и вјештачења на утврђивању околности догађаја, те обдукцију тијела настрадалог лица.

Несрећа се догодила јуче приликом извођења грађевинских радова на стамбеној згради у Улици Максима Горког.

Увиђај је обавио дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука Вукашин Кондић са припадницима олицијске управе Бањалука и инспектором заштите на раду. 

(Срна Фото: Илустрација) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

WУК

28.12.2022 09:30

ОПЕТ. ПА КОЈИ ЈЕ ТО РАДНИК ОВЕ ГОДИНЕ. НИЈЕ НИ ЧУДО КАД БУДАЛЕ ОТВАРАЈУ ГРАДЈЕВИНСКЕ ФИРМЕ КОЈИ НЕЗНА АЈУ НИСТА О ЗАСТИТИ О РАДУ. А СВЕ СУ ГРАДЈ. ФИРМЕ ВЛАДАЈУЋЕ КЛИКЕ. ЈЕЛ ТУ ЈЕ НОВАЦ. НЕ ТРЕБАЛО ИМ. А СИРОТИЊИ САУЧЕСЋЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Назалист

28.12.2022 11:21

Нико за њега неце одговарати јеф је власник фирме цовјек из власти. И ту је крај. Немамо ми тузиоце са м....а.

Name

И

28.12.2022 12:15

Ви сте се изнанадили у вези погибије радника? Мене би изненадио наслов да је неко на "државним јаслама" погинуо на радном мјесту. Не рачунам ове што не долазе на посао јер они могу изгубити живот у разним околностима.

Name

БАЊА ЛУКА

28.12.2022 09:32

Сваки сељак данас има грађевинску фирму ван сваке памети милиони се перу а шенлучи се сиротиња ово није први случај да страда неко и шта ником ништа лакрдија од земље влада шљам и олош око њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кло

28.12.2022 12:39

Појма немам ни која је градјевинска фирма ни гдје је несреца била, али ајте ви коментатори зивота вам објасните засто и по цему је одмах крива фирма и засто власник фирме да одговара? Да ли ви вец знате резултате истраге? Свака фирма на свијету има протоколе и правила и у свакој ради најмање један који не постује но правила, ни протоколе ни стандарде. Ста је покојнк радио у кругу дјеловања дампера? Је ли треба газда фирме да додје и да му казе да се помјери, склони, оде на сигурно? И тако сваком раднику? Радим у производној фирми која има све могуце сертификате и није под сапом власти, цитава производња је исцртана линијама куда се смије кретати, куда не смије, куда се крецу масине, виљускари итд. Казна 5% од плате за онога ко се креце ван дозвољене зоне и буде ухвацен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија цворовиц

28.12.2022 20:10

Напокон неко нормалан с коментаром.Исто као кад се деси нека саобрацајна несреца са дјецом,и одмах казу да министар саобрацаја треба поднијети оставку,или неки инцидент у болници,па казу министар здравља треба поднијети оставку.Побогу људи,па какве везе овде има ко је власник фирме,ово је незгода,незгоде се десавају,непазња,па није га власник фирме намјерно гурнуо под дампер...

Name

Црна

02.08.2023 02:10

Ето ти знаш.Пијан радник управља машином за коју није обучен,пословођа присутан цијели дан и ФИРМА НИЈЕ ОДГОВОРНА??? Па ко је крив ???