Poginuo radnik na gradilištu u Banjaluci

 - Radnik čiji su inicijali S.D. /53/ poginuo je juče na gradilištu u Banjaluci kada ga je mašina "damper" pritisnula uz zid, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Republika Srpska 28.12.2022 | 10:20
Poginuo radnik na gradilištu u Banjaluci

Mašinom "damper" za prevoz rasutog građevinskog materijala upravljao je radnik čiji su inicijali Z.R, a dežurni tužilac je naredio preduzimanje potrebnih istražnih radnji i mjera, kao i vještačenja na utvrđivanju okolnosti događaja, te obdukciju tijela nastradalog lica.

Nesreća se dogodila juče prilikom izvođenja građevinskih radova na stambenoj zgradi u Ulici Maksima Gorkog.

Uviđaj je obavio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Vukašin Кondić sa pripadnicima olicijske uprave Banjaluka i inspektorom zaštite na radu. 

(Srna Foto: Ilustracija) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

WUK

28.12.2022 09:30

OPET. PA KOJI JE TO RADNIK OVE GODINE. NIJE NI ČUDO KAD BUDALE OTVARAJU GRADJEVINSKE FIRME KOJI NEZNA AJU NISTA O ZASTITI O RADU. A SVE SU GRADJ. FIRME VLADAJUĆE KLIKE. JEL TU JE NOVAC. NE TREBALO IM. A SIROTINJI SAUČESĆE.

ODGOVORITE
Name

Nazalist

28.12.2022 11:21

Niko za njega nece odgovarati jef je vlasnik firme covjek iz vlasti. I tu je kraj. Nemamo mi tuzioce sa m....a.

Name

I

28.12.2022 12:15

Vi ste se iznanadili u vezi pogibije radnika? Mene bi iznenadio naslov da je neko na "državnim jaslama" poginuo na radnom mjestu. Ne računam ove što ne dolaze na posao jer oni mogu izgubiti život u raznim okolnostima.

Name

BANJA LUKA

28.12.2022 09:32

Svaki seljak danas ima građevinsku firmu van svake pameti milioni se peru a šenluči se sirotinja ovo nije prvi slučaj da strada neko i šta nikom ništa lakrdija od zemlje vlada šljam i ološ oko njega.

ODGOVORITE
Name

Klo

28.12.2022 12:39

Pojma nemam ni koja je gradjevinska firma ni gdje je nesreca bila, ali ajte vi komentatori zivota vam objasnite zasto i po cemu je odmah kriva firma i zasto vlasnik firme da odgovara? Da li vi vec znate rezultate istrage? Svaka firma na svijetu ima protokole i pravila i u svakoj radi najmanje jedan koji ne postuje no pravila, ni protokole ni standarde. Sta je pokojnk radio u krugu djelovanja dampera? Je li treba gazda firme da dodje i da mu kaze da se pomjeri, skloni, ode na sigurno? I tako svakom radniku? Radim u proizvodnoj firmi koja ima sve moguce sertifikate i nije pod sapom vlasti, citava proizvodnja je iscrtana linijama kuda se smije kretati, kuda ne smije, kuda se krecu masine, viljuskari itd. Kazna 5% od plate za onoga ko se krece van dozvoljene zone i bude uhvacen.

ODGOVORITE
Name

Ilija cvorovic

28.12.2022 20:10

Napokon neko normalan s komentarom.Isto kao kad se desi neka saobracajna nesreca sa djecom,i odmah kazu da ministar saobracaja treba podnijeti ostavku,ili neki incident u bolnici,pa kazu ministar zdravlja treba podnijeti ostavku.Pobogu ljudi,pa kakve veze ovde ima ko je vlasnik firme,ovo je nezgoda,nezgode se desavaju,nepaznja,pa nije ga vlasnik firme namjerno gurnuo pod damper...

Name

Crna

02.08.2023 02:10

Eto ti znaš.Pijan radnik upravlja mašinom za koju nije obučen,poslovođa prisutan cijeli dan i FIRMA NIJE ODGOVORNA??? Pa ko je kriv ???