СИПА ухапсила више лица у Бијељини и Угљевику

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту заједно са полицијским службеницима Министраства унутрашњих послова Републике Српске су данас у склопу оперативне акције „Голден“, на подручју Бијељине и Угљевика реализовали претресе пословних и стамбених објеката и покретних ствари, на 14 локација и привремено одузели документацију од једног правног лица.

Република Српска 27.12.2022 | 17:30
СИПА ухапсила више лица у Бијељини и Угљевику

Ово је саопштено из СИПЕ, додају да је слободе лишено шест лица због, како се каже, постојања основа сумње да су починила кривична дјела „Организовани криминал“, „Неовлаштен промет опојних дрога“, „Неовлаштен промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе„  и „Прање новца“ прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Лица лишена слободе ће у току дана бити спроведена у службене просторије, ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

Приликом претреса откривена је и привремено одузета одређена количина пословне документације, лаптопи, два путничка моторна возила као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Ради се о предмету у којем се користе докази добијени дешифрирањем Скy и Аном апликација, а предмет се односи на бијељинску групу осумњичених.

Међу ухапшенима су Златков отац Бошко Ћук и супруга Наташа Арсенијевић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

%

27.12.2022 16:52

Колико имамо узорних грађана? чини ми се да су едемична врста. Ово изгледа више од пола пунољетних грађана у криминалу ко зна колико дуго ће трајати ова хапшења

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

27.12.2022 17:11

Лове ситну рибу, представа за неупућене а све у складу са преузетим обавезама ЕУ а СВЕ то да би добили новац, дакле уцијењени..... И све це потписати и ИЗДАТИ, ПРОДАТИ до последњег цовјека..... ПАЗЊА!!! Ста писе у Законима који се, по ХИТНОМ ПОСТУПКУ и на ПОСЕБНОЈ сједници РС, на брзину МОРАЈУ УСВОЈИТИ тако сто посланици (опозиција) нису добили на вријеме материјале, нити су се могли припремити вец се "Законом о повецању плата за 5%" зели скренути ПАЗЊА са ВИТАЛНИХ ПИТАЊА О ОПСТАНКУ НАРОДА..... А то су, запамтите добро, Закони о породици, здравству, енергетици..... Коме то није јасно????

ОДГОВОРИТЕ
Name

%

27.12.2022 18:43

Требају их стиснути још више

Name

Рестарт

27.12.2022 20:19

Поново иста греска полиције буранија ухапсена а главини играци побегли као по обицају разбезали се цим су им петоколонаси у полицији дојавили да иде акција.Прво полицију тузиластво оцисти од тог сљама издајника па онда да видимо дали це лопови побеци?

ОДГОВОРИТЕ