SIPA uhapsila više lica u Bijeljini i Ugljeviku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu zajedno sa policijskim službenicima Ministrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske su danas u sklopu operativne akcije „Golden“, na području Bijeljine i Ugljevika realizovali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, na 14 lokacija i privremeno oduzeli dokumentaciju od jednog pravnog lica.

Republika Srpska 27.12.2022 | 17:30
SIPA uhapsila više lica u Bijeljini i Ugljeviku

Ovo je saopšteno iz SIPE, dodaju da je slobode lišeno šest lica zbog, kako se kaže, postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Organizovani kriminal“, „Neovlašten promet opojnih droga“, „Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe„  i „Pranje novca“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode će u toku dana biti sprovedena u službene prostorije, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina poslovne dokumentacije, laptopi, dva putnička motorna vozila kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Radi se o predmetu u kojem se koriste dokazi dobijeni dešifriranjem Sky i Anom aplikacija, a predmet se odnosi na bijeljinsku grupu osumnjičenih.

Među uhapšenima su Zlatkov otac Boško Ćuk i supruga Nataša Arsenijević.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

%

27.12.2022 16:52

Koliko imamo uzornih građana? čini mi se da su edemična vrsta. Ovo izgleda više od pola punoljetnih građana u kriminalu ko zna koliko dugo će trajati ova hapšenja

ODGOVORITE
Name

Mile

27.12.2022 17:11

Love sitnu ribu, predstava za neupućene a sve u skladu sa preuzetim obavezama EU a SVE to da bi dobili novac, dakle ucijenjeni..... I sve ce potpisati i IZDATI, PRODATI do poslednjeg covjeka..... PAZNJA!!! Sta pise u Zakonima koji se, po HITNOM POSTUPKU i na POSEBNOJ sjednici RS, na brzinu MORAJU USVOJITI tako sto poslanici (opozicija) nisu dobili na vrijeme materijale, niti su se mogli pripremiti vec se "Zakonom o povecanju plata za 5%" zeli skrenuti PAZNJA sa VITALNIH PITANJA O OPSTANKU NARODA..... A to su, zapamtite dobro, Zakoni o porodici, zdravstvu, energetici..... Kome to nije jasno????

ODGOVORITE
Name

%

27.12.2022 18:43

Trebaju ih stisnuti još više

Name

Restart

27.12.2022 20:19

Ponovo ista greska policije buranija uhapsena a glavini igraci pobegli kao po obicaju razbezali se cim su im petokolonasi u policiji dojavili da ide akcija.Prvo policiju tuzilastvo ocisti od tog sljama izdajnika pa onda da vidimo dali ce lopovi pobeci?

ODGOVORITE