Први транспорт пацијента из друге установе у Бијељину

У бијељинску болницу данас је хеликоптером транспортован 45-годишњи пацијент са акутним инфарктом миокарда из требињске болнице. 

Република Српска 26.12.2022 | 15:32
Први транспорт пацијента из друге установе у Бијељину
“У договору нашег директора проф. др Максимовића са директором Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобаном Кустурићем и уз координацију са директором Опште болнице у Требињу Недељком Ламбетом успјешно је обављен транспорт пацијента са  инфарктом миокарда", изјавио је доктор Немања Јанковић, помоћник директора бијељинске болнице.
 
Како је казао, пацијент је примљен у нашу ангиосалу гдје је већ спреман тим интервентних кардиолога и биће подвргнут интервентној процедури која ће да му омогућити,  не само преживљавање, него и санирање посљедица насталих након инфакта.
 
 
Додаје да је фактор времена пресудан у преживљавања овим ситуацијама и у ту сврху хеликоптерски транспорт је веома значајан у смртности пацијената.
 
"Двадесет одсто пацијената са акутним инфарктом миокарда, нажалост не преживи ради неблаговременог дјеловања. Имали смо прилику да и раније да користимно Хеликопетрски сервис Републике Српске  и раније у смислу слања пацијената у веће здравствене центре, а сада и бијељинска болница постаје установа којој гравитирају ти пацијенти који ће бити тако транспортовани да у најбржем времену могу да стигну до наше установе гдје ће им бити указана помоћ и лијечење”, истакао је Јанковић.
 
 
Доктор Александар Јањичић, кардиолог, начелник Одјељења за интернистичке гране изјавио је да је пацијент старости 45 година из Требиња, премјештенм у нашу установу ради хитне коронарографије, односно, хитног снимања крвних судова срца због акутног инфаркта миокарда.
 
"Процедура је учињена по хитном поступку и верификована је вишесудновна коронарна болест. Пацијент је стабилан, добро и врло вјероватно пацијент ће у скорој будућности имати потребу за хируршким начином реваскуларизације миокардом. Оно што је најважније јесте да је пацијент добро, стабилано, без болова и поремећаја ритма", додао је Јањичић.
 
 
(БН Фото:БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

аћим

26.12.2022 17:06

Свака част.Тако треба да се ради.Све похвале за рад и кординацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

27.12.2022 08:40

Наравно свака част за докторе али код нас се увијек поставља питање ко је пацијент и зашто је баш он превезен хеликоптером. Вјероватно неки функционар СНСД-а или неко ко има везе са Луком Петровићем. Не кажем да такав човјек не заслужује да живи и да му се помогне провјерите колико је тога дана регистровано инф. миокарда па чак и у самом Требињу. То би онда дало бољу слику и заслужују ли и остали помоћ врхунских стручњака.

Name

Семберац

26.12.2022 18:47

Честитке за нашу Болницу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.12.2022 23:43

Цеститка за техницки гас и сто су сви биљи доктори побегли ради златка.

Name

Боки

27.12.2022 20:55

Тацно погодјено у сриду.

Name

Мишо- Дервента

26.12.2022 22:39

Кардиолози болнице Бијељина су најбољи. На челу са проф Ангелковим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андроид

27.12.2022 18:02

Представа ,за народ.