Prvi transport pacijenta iz druge ustanove u Bijeljinu

U bijeljinsku bolnicu danas je helikopterom transportovan 45-godišnji pacijent sa akutnim infarktom miokarda iz trebinjske bolnice. 

Republika Srpska 26.12.2022 | 15:32
Prvi transport pacijenta iz druge ustanove u Bijeljinu
“U dogovoru našeg direktora prof. dr Maksimovića sa direktorom Helikopterskog servisa Republike Srpske Bobanom Kusturićem i uz koordinaciju sa direktorom Opšte bolnice u Trebinju Nedeljkom Lambetom uspješno je obavljen transport pacijenta sa  infarktom miokarda", izjavio je doktor Nemanja Janković, pomoćnik direktora bijeljinske bolnice.
 
Kako je kazao, pacijent je primljen u našu angiosalu gdje je već spreman tim interventnih kardiologa i biće podvrgnut interventnoj proceduri koja će da mu omogućiti,  ne samo preživljavanje, nego i saniranje posljedica nastalih nakon infakta.
 
 
Dodaje da je faktor vremena presudan u preživljavanja ovim situacijama i u tu svrhu helikopterski transport je veoma značajan u smrtnosti pacijenata.
 
"Dvadeset odsto pacijenata sa akutnim infarktom miokarda, nažalost ne preživi radi neblagovremenog djelovanja. Imali smo priliku da i ranije da koristimno Helikopetrski servis Republike Srpske  i ranije u smislu slanja pacijenata u veće zdravstvene centre, a sada i bijeljinska bolnica postaje ustanova kojoj gravitiraju ti pacijenti koji će biti tako transportovani da u najbržem vremenu mogu da stignu do naše ustanove gdje će im biti ukazana pomoć i liječenje”, istakao je Janković.
 
 
Doktor Aleksandar Janjičić, kardiolog, načelnik Odjeljenja za internističke grane izjavio je da je pacijent starosti 45 godina iz Trebinja, premještenm u našu ustanovu radi hitne koronarografije, odnosno, hitnog snimanja krvnih sudova srca zbog akutnog infarkta miokarda.
 
"Procedura je učinjena po hitnom postupku i verifikovana je višesudnovna koronarna bolest. Pacijent je stabilan, dobro i vrlo vjerovatno pacijent će u skoroj budućnosti imati potrebu za hirurškim načinom revaskularizacije miokardom. Ono što je najvažnije jeste da je pacijent dobro, stabilano, bez bolova i poremećaja ritma", dodao je Janjičić.
 
 
(BN Foto:BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

aćim

26.12.2022 17:06

Svaka čast.Tako treba da se radi.Sve pohvale za rad i kordinaciju.

ODGOVORITE
Name

BOA

27.12.2022 08:40

Naravno svaka čast za doktore ali kod nas se uvijek postavlja pitanje ko je pacijent i zašto je baš on prevezen helikopterom. Vjerovatno neki funkcionar SNSD-a ili neko ko ima veze sa Lukom Petrovićem. Ne kažem da takav čovjek ne zaslužuje da živi i da mu se pomogne provjerite koliko je toga dana registrovano inf. miokarda pa čak i u samom Trebinju. To bi onda dalo bolju sliku i zaslužuju li i ostali pomoć vrhunskih stručnjaka.

Name

Semberac

26.12.2022 18:47

Čestitke za našu Bolnicu!

ODGOVORITE
Name

Re

26.12.2022 23:43

Cestitka za tehnicki gas i sto su svi bilji doktori pobegli radi zlatka.

Name

Boki

27.12.2022 20:55

Tacno pogodjeno u sridu.

Name

Mišo- Derventa

26.12.2022 22:39

Kardiolozi bolnice Bijeljina su najbolji. Na čelu sa prof Angelkovim.

ODGOVORITE
Name

Android

27.12.2022 18:02

Predstava ,za narod.