БГ: Жена умрла након операције смањења груди

Жена (49) преминула је 16. децембра након естетске операције смањивања груди у приватној ординацији “Душановић, естетска и пластична хирургија” у центру Београда.

Србија 23.12.2022 | 18:53
БГ: Жена умрла након операције смањења груди

Како пишу београдски медији, ријеч је о 49-годишњој Бранки В.. Она је заједно са својом кћерком дошла из Њемачке како би отишла на естетску операцију смањивања груди у једној београдској ординацији за пластичну и реконструктивну хирургију.

“Кћерки је особље клинике рекло да је операција протекла у реду. Међутим, када је жена могла да стане на ноге, кренула је до купатила и ту се срушила. Све се дешавало касно увече око 23 сата тог 16. децембра. Позвали су хитну помоћ”, каже извор „Курира„.

Чим је стигла до клинике, екипа хитне помоћи је одмах започела реанимацију, међутим жена је на путу до Ургентног центра, који је релативно близу клиници, већ имала јако мале шансе да преживи.

„Пацијенткиња је довезена до Ургентног интубирана и прикључена на респиратор, са браунилом у руци. Одмах је пребачена у службу реанимације, гдје су примијењене све мјере наставка реанимације, али нажалост љекари Ургентног су могли само да констатују смрт“, каже извор.

О цијелом случају обавештена је и полиција која је обавила увиђај, а случај је прослеђен надлежном тужилаштву и Министарству здравља.

Како “Блиц” незванично сазнаје жена је умрла од плућне емболије, тачније то је узрок смрти, а још увијек није познато чим је изазвана.

Више јавно тужилаштво у Београду је наложило обдукцију са токсикологијом како би се утврдило шта је изазвало плућну емболију.

Према незваничним сазнањима, операција је рађена у “општој медицинској пракси” како се ова клиника званично води у АПР-у, а не у болници, па на инспекцији остаје да утврди да ли су уопште имали дозволу да раде оперативне захвате.

Жену је оперисао др Александар Душановић оснивач ординације.

(Црна хроника Фото:ЦХ) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Татар

23.12.2022 18:41

А ја стручњака и јада мајко моја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

%

23.12.2022 18:56

Жене саме над собом спроводе насиље разним пластично-силиконским операцијама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.12.2022 09:31

Жене које смањују груди то обично раде због здравствених разлога а не естетских

Name

Никола

23.12.2022 19:11

Мозда узрок није људска грешка. Она је мед сестра у Њемацкој и све су морале примити вакцину против ковида. А интервенција додатно допринијела. Узас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија цворовиц

23.12.2022 21:11

Па врло лако могуце.А да се надовезем,ено у Кини су одлуцили да све које су до сад званицно уписали да су преминули од ковида,поново пребројавају по новој класификацији,гдје це као оболеле од ковида сматрати само оне који су умрли искљуциво од респираторних тегоба.Сад це и СЗО то озваницити,и испаде,гдје си био,ста радио,ујео вук магарца...

Name

АД

23.12.2022 22:03

Не разумијем цему сад ове спекулације? Сви знамо да свака операција носи ризик попут овог и сви прије операције потписујемо да смо свјесни тог ризика... Тузно је сто је зена умрла, али овакве ствари се десавају свугдје у свијету...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

23.12.2022 22:05

Стручна грешка, а и маломоарност.

ОДГОВОРИТЕ