BG: Žena umrla nakon operacije smanjenja grudi

Žena (49) preminula je 16. decembra nakon estetske operacije smanjivanja grudi u privatnoj ordinaciji “Dušanović, estetska i plastična hirurgija” u centru Beograda.

Srbija 23.12.2022 | 18:53
BG: Žena umrla nakon operacije smanjenja grudi

Kako pišu beogradski mediji, riječ je o 49-godišnjoj Branki V.. Ona je zajedno sa svojom kćerkom došla iz Njemačke kako bi otišla na estetsku operaciju smanjivanja grudi u jednoj beogradskoj ordinaciji za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

“Kćerki je osoblje klinike reklo da je operacija protekla u redu. Međutim, kada je žena mogla da stane na noge, krenula je do kupatila i tu se srušila. Sve se dešavalo kasno uveče oko 23 sata tog 16. decembra. Pozvali su hitnu pomoć”, kaže izvor „Kurira„.

Čim je stigla do klinike, ekipa hitne pomoći je odmah započela reanimaciju, međutim žena je na putu do Urgentnog centra, koji je relativno blizu klinici, već imala jako male šanse da preživi.

„Pacijentkinja je dovezena do Urgentnog intubirana i priključena na respirator, sa braunilom u ruci. Odmah je prebačena u službu reanimacije, gdje su primijenjene sve mjere nastavka reanimacije, ali nažalost ljekari Urgentnog su mogli samo da konstatuju smrt“, kaže izvor.

O cijelom slučaju obaveštena je i policija koja je obavila uviđaj, a slučaj je prosleđen nadležnom tužilaštvu i Ministarstvu zdravlja.

Kako “Blic” nezvanično saznaje žena je umrla od plućne embolije, tačnije to je uzrok smrti, a još uvijek nije poznato čim je izazvana.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo obdukciju sa toksikologijom kako bi se utvrdilo šta je izazvalo plućnu emboliju.

Prema nezvaničnim saznanjima, operacija je rađena u “opštoj medicinskoj praksi” kako se ova klinika zvanično vodi u APR-u, a ne u bolnici, pa na inspekciji ostaje da utvrdi da li su uopšte imali dozvolu da rade operativne zahvate.

Ženu je operisao dr Aleksandar Dušanović osnivač ordinacije.

(Crna hronika Foto:CH) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Tatar

23.12.2022 18:41

A ja stručnjaka i jada majko moja.

ODGOVORITE
Name

%

23.12.2022 18:56

Žene same nad sobom sprovode nasilje raznim plastično-silikonskim operacijama

ODGOVORITE
Name

Re

24.12.2022 09:31

Žene koje smanjuju grudi to obično rade zbog zdravstvenih razloga a ne estetskih

Name

Nikola

23.12.2022 19:11

Mozda uzrok nije ljudska greška. Ona je med sestra u Njemackoj i sve su morale primiti vakcinu protiv kovida. A intervencija dodatno doprinijela. Uzas.

ODGOVORITE
Name

Ilija cvorovic

23.12.2022 21:11

Pa vrlo lako moguce.A da se nadovezem,eno u Kini su odlucili da sve koje su do sad zvanicno upisali da su preminuli od kovida,ponovo prebrojavaju po novoj klasifikaciji,gdje ce kao obolele od kovida smatrati samo one koji su umrli iskljucivo od respiratornih tegoba.Sad ce i SZO to ozvaniciti,i ispade,gdje si bio,sta radio,ujeo vuk magarca...

Name

AD

23.12.2022 22:03

Ne razumijem cemu sad ove spekulacije? Svi znamo da svaka operacija nosi rizik poput ovog i svi prije operacije potpisujemo da smo svjesni tog rizika... Tuzno je sto je zena umrla, ali ovakve stvari se desavaju svugdje u svijetu...

ODGOVORITE
Name

Miroslav

23.12.2022 22:05

Stručna greška, a i malomoarnost.

ODGOVORITE