Предсједништво БиХ данас о именовању Борјане Кришто

Предсједништво Босне и Херцеговине данас би на сједници у Сарајеву требало да разматра потврђивање приједлога за мандатарку Савјета министара БиХ.

Босна и Херцеговина 22.12.2022 | 08:50
Предсједништво БиХ данас о именовању Борјане Кришто

Чланови Комисије за припрему избора Савјета министара Босне и Херцеговине раније су Предсједништву упутили приједлог Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) БиХ за предсједавајућу Борјану Кришто.

Споразум о успостави власти у Босни и Херцеговини након октобарских парламентарних избора потписали су раније представници ХДЗ-а, Савеза независних социјалдемократа (СНСД) и блок од осам странака који чине Социјалдемократска партија (СДП) БиХ, Народ и правда, Наша странка, Странка за БиХ, Бх. иницијатива Касумовић Фуад, Покрет демократске акције (ПДА), Народни европски савез (НЕС) и странка За нове генерације.

Предсједавајући Савјета министара БиХ ступа на дужност након што његово именовање одобри Представничкии дом, а потврда именовања мора бити завршена у року од 30 дана од дана именовања.

Ако Представнички дом не потврди одлуку Предсједништва БиХ о именовању предсједавајућег Савјета министара, Предсједништво БиХ је дужно у року од осам дана именовати другог предсједавајућег Савјета министара и такву одлуку доставити на потврду Заступничком дому ПСБиХ.

(Фена  Фото: Фена)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Без брике

22.12.2022 10:33

Сад це сестра сестру да подржи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радоје

22.12.2022 11:06

Е јадног ми предсједниства, никqкво повјерење не уливqју. Скуп од троје незнqлицq.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар та кристо

22.12.2022 12:18

Није смењена ове године са неке високе функције у БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

23.12.2022 05:45

Сестре по вјери наравно да це је Зељка подрзати.

ОДГОВОРИТЕ