Predsjedništvo BiH danas o imenovanju Borjane Krišto

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas bi na sjednici u Sarajevu trebalo da razmatra potvrđivanje prijedloga za mandatarku Savjeta ministara BiH.

Bosna i Hercegovina 22.12.2022 | 08:50
Predsjedništvo BiH danas o imenovanju Borjane Krišto

Članovi Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Bosne i Hercegovine ranije su Predsjedništvu uputili prijedlog Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH za predsjedavajuću Borjanu Krišto.

Sporazum o uspostavi vlasti u Bosni i Hercegovini nakon oktobarskih parlamentarnih izbora potpisali su ranije predstavnici HDZ-a, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i blok od osam stranaka koji čine Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Stranka za BiH, Bh. inicijativa Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije (PDA), Narodni evropski savez (NES) i stranka Za nove generacije.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH stupa na dužnost nakon što njegovo imenovanje odobri Predstavničkii dom, a potvrda imenovanja mora biti završena u roku od 30 dana od dana imenovanja.

Ako Predstavnički dom ne potvrdi odluku Predsjedništva BiH o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara, Predsjedništvo BiH je dužno u roku od osam dana imenovati drugog predsjedavajućeg Savjeta ministara i takvu odluku dostaviti na potvrdu Zastupničkom domu PSBiH.

(Fena  Foto: Fena)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bez brike

22.12.2022 10:33

Sad ce sestra sestru da podrži

ODGOVORITE
Name

Radoje

22.12.2022 11:06

E jadnog mi predsjednistva, nikqkvo povjerenje ne ulivqju. Skup od troje neznqlicq.

ODGOVORITE
Name

Zar ta kristo

22.12.2022 12:18

Nije smenjena ove godine sa neke visoke funkcije u BiH?

ODGOVORITE
Name

mislim

23.12.2022 05:45

Sestre po vjeri naravno da ce je Zeljka podrzati.

ODGOVORITE