Србија се суочава са безобразлуком појединих западних сила

Председник Србије Александар Вучић рекао је да се Србија суочава са безобразлуком појединих западних сила који траже да се барикаде уклоне и Срби врате у институције, и додао да прво треба да формирати ЗСО, преносе Новости.

Република Српска 21.12.2022 | 20:00
Србија се суочава са безобразлуком појединих западних сила

Вучић је из Азербејџана након важних сусрета истакао да породице ухапшених Срба са Косова пролазе кроз драму.

"Ми се суочавамо са великим безобразлуком који долази споља, од појединих западних сила. Кажу склоните барикаде и вратите се у институције, прво ви оформите ЗСО, то је прва обавеза по Бриселском споразуму. Да вам не причам кроз какву драму пролазе породице ухапшених Срба. А зашто? Зато што би хтели да опстану и буду свој на своме. Кажу можда их пустимо, али мора Росу да прође ту и ту. Је ли тај Дејан Пантић Осама Бин Ладен? Шта је урадио Пантић? Кажите нам коначно шта је урадио тај човек. Појавио се у својој згради, носио хлеб и млеко. Кажу можда ће да га пусте на лечење, али мора Росу да га доведе. То говори само какав је однос према Србима и Србији. Није апсурдо да буду нечије трупе на светој српској земљи, али је апсурдно да буду српске трупе", истакао је Вучић.

Вучић је додао да очекује негативан одговор Кфора на захтев Србије за поратак наших трупа на Косово.

"Очекујем да кажу да су они способни да обављају своје дужности. Али понашање Кфора је неупоредиво коректније од многих западних влада. Они са понашају у складу са Резолуцијом 1244, својим овлашћењима, они имају право и обавезу да нам одговоре и они то третирају на озбиљан и одговоран начин, за разлику од свих других. Алијев ми је рекао данас неколико пута, кад год помислиш да се ослањаш на међунардоно право, знај да је то право за нас мале, ми ћемо увек да се позивамо на то. За ове друге то не постоји. Када вас дотерају у ћошак, немате шта да изгубите. Морамо да развијамо наше земље, да се боримо за наше народе. Када немамо куд, као пацов у углу, борићемо се са све четири ноге", каже Вучић.

На констатацију новинара да из Приштине цитирају сви немачког амбасадора и кажу да је Немачка разбила илузије о доминацији Србије на Балкану, Вучић каже да никада није маштао о доминацији, већ о сарадњи.

"Честитам им на томе. Ми немамо доминацију никакву, никада нисмо маштали о доминацији, него о срадњи. Желимо добру сарадњу са Немачком, али ми имамо своју земљу и свој народ и желимо најбоље односе са Немачком", рекао је Вучић.

(БН Фото: Принтсцреен/Пинк)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Раде

21.12.2022 19:06

Само лазес сам си крив преговарас увјек исто лазес свој сопствени народ дајес им заставе и да праве барикаде а ти несмијес ни отици исто сто говорис да срби неттебају у хрватску засто твој побратиме у коалицији са цовицом кога ви лазете

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

21.12.2022 19:36

Безобразлyк цисти мој вуцицу Засто су затворили људе који су толико невини И замислимо крозасто ти људи пролазе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шуњ

21.12.2022 20:11

Вучић, крени у ослобађање Косова,шта чекаш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко се у коло хвата...

21.12.2022 20:30

Ако је тако као сто казете,онда сте сами заслузни.Потписивали сте све и сваста,сад долази на наплату.Некима се оцигледно зури

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам за друга

21.12.2022 20:42

Ко уби Оливера?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лутко

21.12.2022 21:03

Аналена је изјавила да је не интересује властита бирацка база, а то онда знаци камоли тек Србија и резолуција 1244.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1244

22.12.2022 04:19

Резолуција ниста незнаци то су руси погазили окупацијом крима а у рату ове год отворено отимају тудју земљу тако да то мацку о реп окаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косова

22.12.2022 04:35

Вуцко косовски народ це да брани своју домовону слава косову

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

22.12.2022 07:37

Свима на западу је јасно ко се дрзи реда и закона а ко не, ал и даље правис зртву од срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

22.12.2022 09:30

Цовјеце смарас народ лазима и то свакодневно.

ОДГОВОРИТЕ