Srbija se suočava sa bezobrazlukom pojedinih zapadnih sila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se Srbija suočava sa bezobrazlukom pojedinih zapadnih sila koji traže da se barikade uklone i Srbi vrate u institucije, i dodao da prvo treba da formirati ZSO, prenose Novosti.

Republika Srpska 21.12.2022 | 20:00
Srbija se suočava sa bezobrazlukom pojedinih zapadnih sila

Vučić je iz Azerbejdžana nakon važnih susreta istakao da porodice uhapšenih Srba sa Kosova prolaze kroz dramu.

"Mi se suočavamo sa velikim bezobrazlukom koji dolazi spolja, od pojedinih zapadnih sila. Kažu sklonite barikade i vratite se u institucije, prvo vi oformite ZSO, to je prva obaveza po Briselskom sporazumu. Da vam ne pričam kroz kakvu dramu prolaze porodice uhapšenih Srba. A zašto? Zato što bi hteli da opstanu i budu svoj na svome. Kažu možda ih pustimo, ali mora Rosu da prođe tu i tu. Je li taj Dejan Pantić Osama Bin Laden? Šta je uradio Pantić? Kažite nam konačno šta je uradio taj čovek. Pojavio se u svojoj zgradi, nosio hleb i mleko. Кažu možda će da ga puste na lečenje, ali mora Rosu da ga dovede. To govori samo kakav je odnos prema Srbima i Srbiji. Nije apsurdo da budu nečije trupe na svetoj srpskoj zemlji, ali je apsurdno da budu srpske trupe", istakao je Vučić.

Vučić je dodao da očekuje negativan odgovor Kfora na zahtev Srbije za poratak naših trupa na Kosovo.

"Očekujem da kažu da su oni sposobni da obavljaju svoje dužnosti. Ali ponašanje Kfora je neuporedivo korektnije od mnogih zapadnih vlada. Oni sa ponašaju u skladu sa Rezolucijom 1244, svojim ovlašćenjima, oni imaju pravo i obavezu da nam odgovore i oni to tretiraju na ozbiljan i odgovoran način, za razliku od svih drugih. Alijev mi je rekao danas nekoliko puta, kad god pomisliš da se oslanjaš na međunardono pravo, znaj da je to pravo za nas male, mi ćemo uvek da se pozivamo na to. Za ove druge to ne postoji. Kada vas doteraju u ćošak, nemate šta da izgubite. Moramo da razvijamo naše zemlje, da se borimo za naše narode. Kada nemamo kud, kao pacov u uglu, borićemo se sa sve četiri noge", kaže Vučić.

Na konstataciju novinara da iz Prištine citiraju svi nemačkog ambasadora i kažu da je Nemačka razbila iluzije o dominaciji Srbije na Balkanu, Vučić kaže da nikada nije maštao o dominaciji, već o saradnji.

"Čestitam im na tome. Mi nemamo dominaciju nikakvu, nikada nismo maštali o dominaciji, nego o sradnji. Želimo dobru saradnju sa Nemačkom, ali mi imamo svoju zemlju i svoj narod i želimo najbolje odnose sa Nemačkom", rekao je Vučić.

(BN Foto: Printscreen/Pink)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Rade

21.12.2022 19:06

Samo lazes sam si kriv pregovaras uvjek isto lazes svoj sopstveni narod dajes im zastave i da prave barikade a ti nesmijes ni otici isto sto govoris da srbi nettebaju u hrvatsku zasto tvoj pobratime u koaliciji sa covicom koga vi lazete

ODGOVORITE
Name

AR

21.12.2022 19:36

Bezobrazlyk cisti moj vucicu Zasto su zatvorili ljude koji su toliko nevini I zamislimo krozasto ti ljudi prolaze

ODGOVORITE
Name

Šunj

21.12.2022 20:11

Vučić, kreni u oslobađanje Kosova,šta čekaš!

ODGOVORITE
Name

Ko se u kolo hvata...

21.12.2022 20:30

Ako je tako kao sto kazete,onda ste sami zasluzni.Potpisivali ste sve i svasta,sad dolazi na naplatu.Nekima se ocigledno zuri

ODGOVORITE
Name

Pitam za druga

21.12.2022 20:42

Ko ubi Olivera?

ODGOVORITE
Name

Lutko

21.12.2022 21:03

Analena je izjavila da je ne interesuje vlastita biracka baza, a to onda znaci kamoli tek Srbija i rezolucija 1244.

ODGOVORITE
Name

1244

22.12.2022 04:19

Rezolucija nista neznaci to su rusi pogazili okupacijom krima a u ratu ove god otvoreno otimaju tudju zemlju tako da to macku o rep okaci

ODGOVORITE
Name

Kosova

22.12.2022 04:35

Vucko kosovski narod ce da brani svoju domovonu slava kosovu

ODGOVORITE
Name

BL

22.12.2022 07:37

Svima na zapadu je jasno ko se drzi reda i zakona a ko ne, al i dalje pravis zrtvu od srba.

ODGOVORITE
Name

Istina

22.12.2022 09:30

Covjece smaras narod lazima i to svakodnevno.

ODGOVORITE