Стигла тужба од "Павгорда" због писања о "Алумини"

"Драги пријатељи, јуче је члану моје породице уручена тужба ’’Павгорда’’ у којој од мене тражи 4.000 КМ јер сам га ’’оклеветала’’. Правним пропустима и подвалама из тужбе ће се бавити мој адвокат, а ја ћу се осврнути на дијелове који су ме насмијали", написала је Александра Пандуревић, члан Главног одбора СДС-а на свом Фејсбук профилу.

Република Српска 21.12.2022 | 13:22
Стигла тужба од "Павгорда" због писања о "Алумини"
"Привредни субјекат ’’Павгорд’’ тврди да сам му својим писањем по фејсбуку нарушила част, углед и нанијела штету његовом пословању, пишући о његовом преузимању ’’Алумине’’. Нарушена част, према наводима тужбе, огледа се и у постављеном питању :’’ Не одговорише из Павгорда ни одакле им новац? Да ли има истине у наводима да је новац од Зорана Ћопића, Павгордовог претходника из уништене бијељинске ’Шећеране’? ... У којој то нормалној држави , предузеће с приходом од 27 милиона може и помислити да купи предузеће с приходом од 300 милиона и годишњом добити од 30 милиона?", навела је Пандуревић и додала: 
 
"Све до ове тужбе, мислила сам да се питања постављају да би се на њих одговорило! ’Павгорд’ је имао прилику да лијепо покаже одакле фирми толики новац, да ли је од кредита или других лица, и да ме демантује. Ипак се тим новцем купује нешто што је јавно добро и постоји интерес јавности да се зна ко и којим новцем купује, те да ли је способан да сачува стратешко предузеће."
 
"А сад иде сјајан одломак тужбе у којем се каже да је више него очигледно да ја покушавам трансакцију куповине потраживања ’’Алумине’’ представити као нешто што ’’није засновано на законском оквиру једне правне државе каква је БиХ!’’ БиХ је заиста појам правне државе! Видимо то из распакивања Скy апликације.
 
Даље се у тужби наводи да је пословни углед и име ’’Павгорда’’ настало и саздано ’’на годинама рада и труда које исто има иза себе’’, те да су моје изјаве довеле до ’’пада тог угледа и повјерења партнера’’. Биће да ’’Павгордови’’ пословни партнери, прије склапања послова са овом фирмом прво дођу на мој фб", истакла је она.
 
Ја о онима са којима послујем гуглам. Мало прогуглах и ’’Павгорд’’ и ево шта нађох:
 
"Морам рећи и да ме радује да су ми се јавили неки привредници и изразили жељу да свједоче на суду. Но, посебно ме насмијао, а вјерујем да ће и вас, дио тужбе у којем пише да сам на свом фб написала:’’ ’Павгорд је урадио велики посао за опозицију. Ишчезли су премијер, предсједница Републике, српски члан Предсједништва БиХ, министри у Влади Републике Српске, правобранилац Републике Српске.", навела је Пандуревић и додала:
 
"Више је него очигледно да оваквим својим излагањем тужена алудира на одређено застрашивање цијеле једне државе и њених изабраних органа од стране тужиоца ’’Павгорд’’ д.о.о. Фоча, што је без иједног аргумента, сасвим неутемељено, те представља апсолутну клевету’’.
Боже, помози, морам се прекрстити! Не знам како ’’Павгорд’’ у овим мојим наводима препозна тако нешто!?"
 
 
Уосталом, подсјећа она, у наставку је писало и ово:’’ (Од страха више ни на посао не долазе и све се бојим да, не дај Боже, нису награбусили од ајкула у Хурганди. Уздам се да је са њима и Лукач, па је ваљда похапсио ајкуле, када већ колеге лопове не хапси.) Како су институције напуштене, позивам опозицију да уђемо у тренутно празну зграду Владе Републике Српске и, за период до избора, формирамо Владу националног спаса. )
 
Наравно, додаје, мој статус се односио на завјеру ћутања највиших функционера, а како ’’Павгорд’’ који ту није поменут у том препозна ’’Павгордове пријетње, појма немам!?
 
"У фб статусу написах и: ’’Како је, према Закону о Влади РС, рад Владе јаван, тражим од кабинета несталог премијера Вишковића и министарке финансија Зоре Видовић да објаве другу и трећу страну документа, да видимо чија је понуда боља – 'Павгордова' или ''Метал инвестментс СА’’ из Женеве! Да видимо шта је веће – 42 или 43 милиона? Тражим од кабинета несталог премијера Вишковића и министарке финансија Зоре Видовић да објаве и све преостале понуде, имена фирми и њихове билансе - да видимо да ли је то за њих 'Павгордових' 42 веће од 52 респектабилних свјетских компанија?’’Павгорд’’ у тужби вели да у овом видим ’’незаконите радње тужиоца’’! Опет се морам прекрстити! Влада РС је та која прихвата понуде и доноси одлуку, а не понуђач! Зар има још нешто што не знамо, господо из ’’Павгорда", истакла је Пандуревић.
 
 
"И на крају, први пут ћу се обратити ’’Павгорду’’ и питати их: Зашто нису уписани као повјериоци ФГ ’’Бирач’’ када је читава трансакција у складу са законом? Па живимо ’’у оваквој правној држави БиХ’’, како написа у тужби! Не би онда требало бити проблема, зар не!?", упитала је Пандуревић.
 
(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ас

21.12.2022 13:10

Адвокат Милош Стевановић, то је то... Циркус

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

21.12.2022 13:49

Е јадан је и цемеран њихов дугогодишњи рад ако си ти са двије реченице нарушила њихов рејтинг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

21.12.2022 14:02

Ма дај му тих 4 тисуће можда му зафали за ућешће у куповини.... Триста милиона ???? Много је то

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

21.12.2022 14:28

Господјо пандуровиц ја цу да платим то од срца тим сецикесама, немојте узалуд губит врјеме са адвокатима јер нема ту правне дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

2. класа

21.12.2022 17:28

Пандуревиц заборавила да смо се вратили у доба Јазавца пред судом Мозда би јој било лаксе да процита коју Петра Коцица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошко

22.12.2022 10:12

Ко да про(чита)?! Гоци Павловић???? Ух... Па он је ишао у специјалну школу. Али је специјалиста да присваја СВЕ, што у паxне напамет У памет се народе

Name

11111112

23.12.2022 21:18

Капа доле Александри!

ОДГОВОРИТЕ