Протест опозиције на платоу испред Скупштине ЦГ

На платоу испред Скупштине Црне Горе у Подгорици почео је још једног у низу протеста у организацији тзв. покрета "Има нас", који окупља опозиционе странке предвођене Демократском партијом социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића.

Регион 20.12.2022 | 21:12
Протест опозиције на платоу испред Скупштине ЦГ

Ђукановић је раније данас подржао ово протестно окупљање, као и претходне протест од којих је последњи одржан 12. децембра, на дан када је у парламенту поново изгласан измењени Закон о председнику, али ниједном није присуствовао.

“Подршка вечерашњем мирном патриотском окупљању против рушења уставноправног система и конфронтације с партнерима из европске и евроатлантске заједнице”, написао је Ђукановић на Твитеру.

Учесници протеста траже опозив измењеног Закона о председнику, који је Ђукановић потписао иако је, како сматра, противуставан, организацију ванредних избора, дијалог и компромис поводом избора судија Уставног суда и против су прикључивања Црне Горе Иницијативи Отворени Балкан.

Скупу присуствују функционери и посланици Демократске партије социјалиста (ДПС) међу којима су функционери и посланици Јевто Ераковић, Александар Богдановић, Луиђ Шкреља, Андрија Николић, Данијел Живковић и други.

Учесници су на протест дошли из више црногорских градова организованим превозом и аутомобилима. Они носе заставе Црне Горе, Европске уније, САД и Украјине. Носе и транспаренте на којима пише: "Има нас", "Не дамо те, Црна Горо", "Нема више избора, идемо на изборе"; "За Црну Гору, за ЕУ".

Испред зграде парламента и на подгоричким улицама уочљиво је присуство појачаних снага полиције. Полиција је најавила да ће снимати протест, након којег ће учесници прошетати Подгорицом, до седишта Делегације Европске уније.

На прошлом протесту било је инцидената, бачен је сузавац, а неколико учесника је било притворено.

(Тањуг Фото: Медиабиро) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дака

20.12.2022 21:11

Мило сиктер од Срба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милаш ће их поново преиграти!

20.12.2022 21:56

Сад поново игранка, Дритан у главној улози

ОДГОВОРИТЕ