Дједа Мраза прогони и синдикат МУП-а Федерације БиХ

- Дједа Мразу, новогодишњим програмима и подјели пакетића радују сва дјеца на свијету, али ове године по први пут су непожељни члановима Управног одбора Синдиката службеника ФМУП-а...

Босна и Херцеговина 20.12.2022 | 15:58
Дједа Мраза прогони и синдикат МУП-а Федерације БиХ

Поводом Одлуке Управног одбора Синдиката службеника федералног министарства унутрашњих послова да ове године не изврши набавку новогодишњих пакетића и не организује новогодишњу представу за дјецу чланова Синдиката службеника ФМУП-а, што је била пракса протеклих 10 година, него да се одређени износ уплати свим члановима Синдиката, најоштрије осуђујем доношење овакве Одлуке.

Ово је саопштио предсједник скупштине Синдиката службеника МУП Федерације БиХ Драган Обрадовић.

"Као предсједник Скупштине Синдиката службеника федералног министарства унутрашњих послова и у своје лично име осјећам потребу да јавно реагујем и најоштрије осудим забрану набављања новогодишњих пакетића и забрану организовања новогодишње представе , те постављам питање коме у Управном одбору смета Дјед Мраз, новогодишњи програм и додјела пакетића", наводи он.

Даље наглашава да се Дједа Мразу, новогодишњим програмима и подјели пакетића радују сва дјеца на свијету, али ове године по први пут су непожељни члановима Управног одбора Синдиката службеника ФМУП-а.

"Мишљена сам да су наведеном Одлуком ускраћена права дјеци чланова Синдиката да присуствују новогодишњем програм и додјели пакетића.  Стога, хитно тражим да се наведена Одлука Управног одбора стави ван снаге, те изврши набавка новогодишњих пакетића и организује новогодушња представа, као што је била пракса протеклих 10 година", наводи се у саопштењу.

Подсјетимо да је недавно сличан допис о забрани Дједа Мраза упутио и министар у Влади Федерације БиХ Един Рамић.

(БН Фото: Илустрација/Агенције) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Луд или прост

20.12.2022 15:35

народе, дозови те се памети. Све што је лоше и ненормално, долази од политичара. А за њихово добро у смислу лагодности и кеша. Марш багро лоповска. Опет ширите национализам. Ово је наше, а ово туђе. Ово ваља, оно не ваља. Алах је велики, а Бога нема измишљен. Или обрнуто, небитно је, само да је њима гала. Удри те ви народе по свом нахођењу, а политичаре гдје год сретнете, пљуни поред њих. Багра нити се чега од светога боје, нити имају образа. Радујте се ви сва дјецо, а они нека једу говна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн Босњак

20.12.2022 15:49

Све сте разјебали сад и дјеци одузимате радост. Кретени тески ј…. Вам матер идиотску

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

20.12.2022 15:52

Дједа мраз је Свети Никола ко хоце у њега да вјерује нек вјерује,немам ниста против,у кући а не по институцијама,вјера се пуно увукла у дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

$

20.12.2022 16:42

Знаш каква је вјера и у цркви наш поп двије куће саградио купио кћерки трособан стан у БГ на Врачару а испред куће возни парк а народ ко блесав даје испред своје дјеце

Name

Реалиста

20.12.2022 19:48

Дај не ларпдај, дјед мраз нема одавно везе са Св. Николом. Све је то ради славља и поклона. Ко ће дјеци објаснити зашто неће добити пакетиће то је најбитније?

Name

$ за реалиста

20.12.2022 22:29

Због Велике шизме 1054год, односно трајне подјеле хришћанске заједнице на римокатоличку и православну цркву римокатолици славе по грегоријанском календару а православна црква по јулијанском. Срби припадају православној цркви па зато обиљежавају почетак нове године по православном црквеном календару. Шта ћемо кад је дошло до размирица између црквених великодостојника па направили подјелу

Name

Посматрач

21.12.2022 06:18

Немају никакве везе деда Мраз и Свети Никола. Плус што је време поста, па су свака славља непримерена; Нова година се свуда у свету слави после Божића, па тако и у (православних) Срба... Ако муслимани не желе да учествују у томе, то је њихово право и то треба поштовати.

Name

Русмир

20.12.2022 16:57

Ако се неко сјећа, била је једна ситуација у Брчко-Дистрикту, тамо Срби традиционално прослављају "Српску Нову Годину, шта се после десило, неко од Бошњачких Политичара се досјетио да и Бошњаци по истом принципу прослављау "Исламску Нову Годину , и она се на градском тргу прослављала као свака Нова Година, док се није појавио један Имам и питао: "Људи шта то радите, то се не прославља ни у Саудиској Арабији, поготово не на такав начин", неко се направио паметан па рекао: а како Срби славе своју", а Имам му је одговорио: "да славе, то је у њиховој традицији, а оно није никако у нашој традицији !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

20.12.2022 19:48

Наравно, велика је грешка говорити "Србска нова година",јер је то заправо само нова година по Јулијанском календару.

Name

Господе Бозе...

21.12.2022 10:07

...спаси ме "реалиста" који искљуциво примецују неке "српске греске",молим Ти се. Амин.

Name

20.12.2022 19:54

Ма који деда мраз,ко њему плаца гориво(сијено) од сјеверног пола до Бакинаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обијективно

20.12.2022 20:00

Именовати ћемо предсједника РС за дједа мраза има бужет 54 милона КМ.

ОДГОВОРИТЕ