Djeda Mraza progoni i sindikat MUP-a Federacije BiH

- Djeda Mrazu, novogodišnjim programima i podjeli paketića raduju sva djeca na svijetu, ali ove godine po prvi put su nepoželjni članovima Upravnog odbora Sindikata službenika FMUP-a...

Bosna i Hercegovina 20.12.2022 | 15:58
Djeda Mraza progoni i sindikat MUP-a Federacije BiH

Povodom Odluke Upravnog odbora Sindikata službenika federalnog ministarstva unutrašnjih poslova da ove godine ne izvrši nabavku novogodišnjih paketića i ne organizuje novogodišnju predstavu za djecu članova Sindikata službenika FMUP-a, što je bila praksa proteklih 10 godina, nego da se određeni iznos uplati svim članovima Sindikata, najoštrije osuđujem donošenje ovakve Odluke.

Ovo je saopštio predsjednik skupštine Sindikata službenika MUP Federacije BiH Dragan Obradović.

"Kao predsjednik Skupštine Sindikata službenika federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime osjećam potrebu da javno reagujem i najoštrije osudim zabranu nabavljanja novogodišnjih paketića i zabranu organizovanja novogodišnje predstave , te postavljam pitanje kome u Upravnom odboru smeta Djed Mraz, novogodišnji program i dodjela paketića", navodi on.

Dalje naglašava da se Djeda Mrazu, novogodišnjim programima i podjeli paketića raduju sva djeca na svijetu, ali ove godine po prvi put su nepoželjni članovima Upravnog odbora Sindikata službenika FMUP-a.

"Mišljena sam da su navedenom Odlukom uskraćena prava djeci članova Sindikata da prisustvuju novogodišnjem program i dodjeli paketića.  Stoga, hitno tražim da se navedena Odluka Upravnog odbora stavi van snage, te izvrši nabavka novogodišnjih paketića i organizuje novogodušnja predstava, kao što je bila praksa proteklih 10 godina", navodi se u saopštenju.

Podsjetimo da je nedavno sličan dopis o zabrani Djeda Mraza uputio i ministar u Vladi Federacije BiH Edin Ramić.

(BN Foto: Ilustracija/Agencije) 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Lud ili prost

20.12.2022 15:35

narode, dozovi te se pameti. Sve što je loše i nenormalno, dolazi od političara. A za njihovo dobro u smislu lagodnosti i keša. Marš bagro lopovska. Opet širite nacionalizam. Ovo je naše, a ovo tuđe. Ovo valja, ono ne valja. Alah je veliki, a Boga nema izmišljen. Ili obrnuto, nebitno je, samo da je njima gala. Udri te vi narode po svom nahođenju, a političare gdje god sretnete, pljuni pored njih. Bagra niti se čega od svetoga boje, niti imaju obraza. Radujte se vi sva djeco, a oni neka jedu govna.

ODGOVORITE
Name

Bn Bosnjak

20.12.2022 15:49

Sve ste razjebali sad i djeci oduzimate radost. Kreteni teski j…. Vam mater idiotsku

ODGOVORITE
Name

BL

20.12.2022 15:52

Djeda mraz je Sveti Nikola ko hoce u njega da vjeruje nek vjeruje,nemam nista protiv,u kući a ne po institucijama,vjera se puno uvukla u drzavu.

ODGOVORITE
Name

$

20.12.2022 16:42

Znaš kakva je vjera i u crkvi naš pop dvije kuće sagradio kupio kćerki trosoban stan u BG na Vračaru a ispred kuće vozni park a narod ko blesav daje ispred svoje djece

Name

Realista

20.12.2022 19:48

Daj ne larpdaj, djed mraz nema odavno veze sa Sv. Nikolom. Sve je to radi slavlja i poklona. Ko će djeci objasniti zašto neće dobiti paketiće to je najbitnije?

Name

$ za realista

20.12.2022 22:29

Zbog Velike šizme 1054god, odnosno trajne podjele hrišćanske zajednice na rimokatoličku i pravoslavnu crkvu rimokatolici slave po gregorijanskom kalendaru a pravoslavna crkva po julijanskom. Srbi pripadaju pravoslavnoj crkvi pa zato obilježavaju početak nove godine po pravoslavnom crkvenom kalendaru. Šta ćemo kad je došlo do razmirica između crkvenih velikodostojnika pa napravili podjelu

Name

Посматрач

21.12.2022 06:18

Немају никакве везе деда Мраз и Свети Никола. Плус што је време поста, па су свака славља непримерена; Нова година се свуда у свету слави после Божића, па тако и у (православних) Срба... Ако муслимани не желе да учествују у томе, то је њихово право и то треба поштовати.

Name

Rusmir

20.12.2022 16:57

Ako se neko sjeća, bila je jedna situacija u Brčko-Distriktu, tamo Srbi tradicionalno proslavljaju "Srpsku Novu Godinu, šta se posle desilo, neko od Bošnjačkih Političara se dosjetio da i Bošnjaci po istom principu proslavljau "Islamsku Novu Godinu , i ona se na gradskom trgu proslavljala kao svaka Nova Godina, dok se nije pojavio jedan Imam i pitao: "Ljudi šta to radite, to se ne proslavlja ni u Saudiskoj Arabiji, pogotovo ne na takav način", neko se napravio pametan pa rekao: a kako Srbi slave svoju", a Imam mu je odgovorio: "da slave, to je u njihovoj tradiciji, a ono nije nikako u našoj tradiciji !

ODGOVORITE
Name

Realista

20.12.2022 19:48

Naravno, velika je greška govoriti "Srbska nova godina",jer je to zapravo samo nova godina po Julijanskom kalendaru.

Name

Gospode Boze...

21.12.2022 10:07

...spasi me "realista" koji iskljucivo primecuju neke "srpske greske",molim Ti se. Amin.

Name

Yu

20.12.2022 19:54

Ma koji deda mraz,ko njemu placa gorivo(sijeno) od sjevernog pola do Bakinaca.

ODGOVORITE
Name

Obijektivno

20.12.2022 20:00

Imenovati ćemo predsjednika RS za djeda mraza ima bužet 54 milona KM.

ODGOVORITE