Катар одбацује оптужбе Европске уније за корупцију

Катар је критиковао Европски парламент због забране за представника те заљевске државе приступу овој институцији, упозоравајући да би овај "дискриминаторски" потез могао наштетити широј сарадњи ЕУ-а и Катара гдје блок зависи од Дохе, укључујући енергију.

Свијет 19.12.2022 | 09:59
Катар одбацује оптужбе Европске уније за корупцију

Парламент је прошле седмице забранио представницима Катара улазак у просторије и суспендовао законе који се односе на земљу који укључују либерализацију визног режима и планиране посјете.

Ови потези услиједили су након оптужби за корупцију која укључује покушаје утицаја на званичнике у Парламенту.

“Одлука о наметању таквог дискриминирајућег ограничења... негативно ће утицати на регионалну и глобалну безбједност сарадњу, као и на текуће расправе о глобалном енергетском сиромаштву и сигурности”, рекао је катарски дипломат у изјави у недјељу коју су пренијели медији.

У саопштењу се додаје да одлука "показује да су посланици у Европском парламенту значајно доведени у заблуду".

"Жалосно је што су неки дјеловали на темељу унапријед створених предрасуда према Катару и донијели своје просудбе на темељу нетачних информација у цурењу умјесто да су чекали да истрага заврши", стоји у саопштењу.

Катар "одлучно" одбацује оптужбе "које повезују нашу владу с недоличним понашањем", поручено је.

(Агенције  Фото:ДW)

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Саса

19.12.2022 11:09

Ма гдје би они то урадили,инаце Катар је јако познат по писењу,поготово њихови сеици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.20.12.2022

20.12.2022 08:22

Нису будале да признају,Америка штаје опљачкала држава за време бомбардовања па непризна,још цео свет види шта раде па ништа.

ОДГОВОРИТЕ