Погледајте ко из Вијећа народа РС иде на „бијели хљеб“

Од укупно 28 делегата у досадашњем сазиву Вијећа народа Републике Српске њих 13 има право на такозвани бијели хљеб или шестомјесечну плату од око 3.000 марака по истеку мандата.

Република Српска 16.12.2022 | 18:14
Погледајте ко из Вијећа народа РС иде на „бијели хљеб“

Из Вијећа народа РС потврђено је за ЦАПИТАЛ да делегати који су били у радном односу имају рок од седам дана да Административној комисији поднесу захтјев за „бијели хљеб“.

„На крају мандата укупно 23 делегата била су у радном односу. У међувремену је преминуо делегат Ахмет Чиркић, а седам делегата је обновило мандате и поново су изабрани на те функције. Преосталих 15 има рок од седам дана да поднесе захтјев за тзв. бијели хљеб, али вјероватно то неће сви урадити, објашњава наш извор из Вијећа народа РС.

Он додаје да се међу тих 15 налазе и два пензионера која због тога немају право на „бијели хљеб“, па ће њихов захтјев бити одбијен ако га поднесу.

„Неки делегати ће се вјероватно вратити на своја ранија радна мјеста и неће ни тражити бијели хљеб“, каже наш саговорник.

Према његовим ријечима, петоро делегата који су примали само делегатску накнаду и нису били у радном односу, па немају право на бијели хљеб су Игор Бошњак и Самир Баћевац из Клуба Бошњака, Иво Мијић и Зденка Гојковић из Клуба Хрвата и Александра Далшашо Лепир из реда Осталих.

„Статус професионалца имали су сви делегати у Клубу Срба Вукота Говедарица, Војислав Глигић, Живко Марјанац, Јасна Лукић, Мирослав Лазаревић, Огњен Тадић, Славко Дуњић и Драган Ристић. Говедарица се вратио међу посланике Народне скупштине, Глигић и Марјанац су поново изабрани за делегате, а Дуњић је пензионер. Преостала четири Јасна Лукић, Мирослав Лазаревић, Огњен Тадић и Драган Ристић имају право да траже бијели хљеб“, прецизира наш извор.

Када је ријеч о Клубу Бошњака, наставља он, Алија Табаковић и Игор Бошњак поново су изабрани за делегате, Ахмет Чиркић је преминуо, Самир Баћевац није био професионални делегат, тако да бијели хљеб могу да траже Михнет Окић, Фарук Ђозић, Мурис Чиркић и Џемалудин Шабановић.

„Што се тиче Хрвата, Нада Тешановић остаје делегат и јуче је поново изабрана у руководство Вијећа народа. Иво Мијић и Зденка Гојковић нису били у радном односу, Марија Рапо је пензионерка, па право на бијели хљеб имају Денис Ивановић, Драгана Зец, Иво Бошњак и Иво Камењашевић“, каже наш извор.

Он на крају додаје да су Франц Сошња и Данијел Пухалић поново изабрани за делегате у Клубу Осталих, а Александра Далшашо Лепир није била професионални делегат, па право на бијели хљеб има само Раденко Рикић.

(Цапитал   Фото:Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ипе

16.12.2022 17:39

Ови домови народа су "бања" за "потрошене" политичаре,за оне које не бирају ни чланови властите странке.3000 марака мјесечно,БАЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да али

17.12.2022 02:43

Шта је са отменом и суптилном душанком..

Name

Опера и Лабрадор

16.12.2022 19:23

Данијел Пухалић је члан НПС и лични потрчко од папка Дарка Бањца…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мица

16.12.2022 19:33

Па нека једу бијели хљеб ко им брани?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

16.12.2022 21:30

Спрдња од државе и система. Какав бијели хљеб од 3000км мјесечно за нерад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

17.12.2022 06:38

Необјашњиво је да за то има пара а за било шта друго нема