Данас се очекује претежно облачно и вјетровито вријеме

 - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује претежно облачно, топло и вјетровито вријеме.

Босна и Херцеговина 16.12.2022 | 08:17
Данас се очекује претежно облачно и вјетровито вријеме

Киша ће падати углавном на југу и западу земље, повремено и у осталим крајевима како се буде премијештала ка истоку. На југу и југозападу локално ће бити обилнијих падавина. У току ноћи на суботу киша ће падати у свим крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен јужни вјетар, на југу и на планинама умјерен до јак, на ударе и олујне јачине.

Највиша дневна температура ваздуха од 10 до 17, у вишим пределима од седам степени Целзијусових.

У већини крајева јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а киша је забиљежена у Херцеговини и на југоистоку, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница три, Бањалука, Нови Град, Бихаћ четири, Приједор, Сански Мост пет, Вишеград седам, Бијељина осам, Хан Пијесак, Градачац, Кнежево девет, Калиновик, Иван Седло, Тузла 10, Дринић, Соколац, Фоча, Невесиње, Зеница 11, Рибник, Гацко, Ливно 12, Дрвар, Сарајево, Широки Бријег 13, Билећа, Мркоњић Град, Бугојно 14, Требиње, Мостар 15, Сребреница, Столац 16, а Неум 17 степени целзијусових.

Највиша кише у протекла 24 часа пало је у Гацку - 54 литра по метру квадратном, на Чемерно 44, у Требињу и Билећи 30, у Невесињу 25, у Калиновику 12, у Фочи 11, у Вишеграду седам, у Приједору шест, у Кнежеву пет, у Бијељини четири, у Мркоњић Граду, Дринићу, Шипову и Новом Граду три, у Сребреници, на Сокоцу и на Хан Пијеску два и у Бањалуци један литар.

(Срна Фото: Профимедиа) 

Коментари / 0

Оставите коментар