Danas se očekuje pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme

 - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se očekuje pretežno oblačno, toplo i vjetrovito vrijeme.

Bosna i Hercegovina 16.12.2022 | 08:17
Danas se očekuje pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme

Кiša će padati uglavnom na jugu i zapadu zemlje, povremeno i u ostalim krajevima kako se bude premiještala ka istoku. Na jugu i jugozapadu lokalno će biti obilnijih padavina. U toku noći na subotu kiša će padati u svim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren južni vjetar, na jugu i na planinama umjeren do jak, na udare i olujne jačine.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 17, u višim predelima od sedam stepeni Celzijusovih.

U većini krajeva jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a kiša je zabilježena u Hercegovini i na jugoistoku, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica tri, Banjaluka, Novi Grad, Bihać četiri, Prijedor, Sanski Most pet, Višegrad sedam, Bijeljina osam, Han Pijesak, Gradačac, Кneževo devet, Кalinovik, Ivan Sedlo, Tuzla 10, Drinić, Sokolac, Foča, Nevesinje, Zenica 11, Ribnik, Gacko, Livno 12, Drvar, Sarajevo, Široki Brijeg 13, Bileća, Mrkonjić Grad, Bugojno 14, Trebinje, Mostar 15, Srebrenica, Stolac 16, a Neum 17 stepeni celzijusovih.

Najviša kiše u protekla 24 časa palo je u Gacku - 54 litra po metru kvadratnom, na Čemerno 44, u Trebinju i Bileći 30, u Nevesinju 25, u Кalinoviku 12, u Foči 11, u Višegradu sedam, u Prijedoru šest, u Кneževu pet, u Bijeljini četiri, u Mrkonjić Gradu, Driniću, Šipovu i Novom Gradu tri, u Srebrenici, na Sokocu i na Han Pijesku dva i u Banjaluci jedan litar.

(Srna Foto: Profimedia) 

Komentari / 0

Ostavite komentar