Данас топлије у Српској, вечерас поново падавине

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити промјенљиво облачно вријеме, понегдје уз слабу кишу, а у доста предјела могући су краћи сунчани интервали, док ће дневна температура ваздуха бити у благом порасту.

Босна и Херцеговина 15.12.2022 | 08:39
Данас топлије у Српској, вечерас поново падавине

У другом дијелу дана и током вечери поново се очекују падавине у већини предјела, локално јача киша. Обилније падавине очекују се током ноћи и у јужним и западним крајевима, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

На планинама ће дувати слаб до умјерен вјетар, јужних смјерова или промјенљив.

Највиша дневна температура ваздуха од четири до девет, на југу до 14 степени, а у вишим предјелима од нула степени.

Јутрос у Херцеговини преовладава претежно ведро, а у осталим крајевима је магла и ниска облачност, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Хан Пијесак минус један, Бјелашница, Дрвар, Ливно, Сански Мост, Шипово, Рибник, Калиновик, Нови Град нула, Бањалука, Градишка, Србац, Градачац, Приједор, Соколац, Сребреница, Мркоњић Град, Дринић, Кнежево један, Иван Седло, Сарајево, Гацко, Добој, Тузла два, Бијељина, Чемерно, Бугојно три, Рудо, Фоча, Зеница четири, Мостар, Широки Бријег, Вишеград, Билећа пет, Столац шест, Требиње осам, Неум девет степени Целзијусових.

Највише падавина у протекла 24 часа било је у Херцеговини, 32 литра по метру квадратном пало је у Билећи и Гацку, затим у Требињу 31, на Чемерну 29, на Хан Пијеску 22, у Сребреници и Мостару 21, у Калиновику 19, на Сокоцу 17, у Сарајеву 15, у Вишеграду и Рудом 14, у Фочи и на Иван Седлу 12, у Зеници 11, у Ливни и Тузли осам, у Бијељини и Бугојну седам, на Бјелашници шест, у Рибнику, Добоју и Кнежеву три и у Бањалуци два литра.

Снијега једино има на Бјелашници 15 центиметара и у Кнежеву један центиметар.

(Срна Фото: Профимедиа)

Коментари / 0

Оставите коментар