Danas toplije u Srpskoj, večeras ponovo padavine

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti promjenljivo oblačno vrijeme, ponegdje uz slabu kišu, a u dosta predjela mogući su kraći sunčani intervali, dok će dnevna temperatura vazduha biti u blagom porastu.

Bosna i Hercegovina 15.12.2022 | 08:39
Danas toplije u Srpskoj, večeras ponovo padavine

U drugom dijelu dana i tokom večeri ponovo se očekuju padavine u većini predjela, lokalno jača kiša. Obilnije padavine očekuju se tokom noći i u južnim i zapadnim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na planinama će duvati slab do umjeren vjetar, južnih smjerova ili promjenljiv.

Najviša dnevna temperatura vazduha od četiri do devet, na jugu do 14 stepeni, a u višim predjelima od nula stepeni.

Jutros u Hercegovini preovladava pretežno vedro, a u ostalim krajevima je magla i niska oblačnost, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Han Pijesak minus jedan, Bjelašnica, Drvar, Livno, Sanski Most, Šipovo, Ribnik, Кalinovik, Novi Grad nula, Banjaluka, Gradiška, Srbac, Gradačac, Prijedor, Sokolac, Srebrenica, Mrkonjić Grad, Drinić, Кneževo jedan, Ivan Sedlo, Sarajevo, Gacko, Doboj, Tuzla dva, Bijeljina, Čemerno, Bugojno tri, Rudo, Foča, Zenica četiri, Mostar, Široki Brijeg, Višegrad, Bileća pet, Stolac šest, Trebinje osam, Neum devet stepeni Celzijusovih.

Najviše padavina u protekla 24 časa bilo je u Hercegovini, 32 litra po metru kvadratnom palo je u Bileći i Gacku, zatim u Trebinju 31, na Čemernu 29, na Han Pijesku 22, u Srebrenici i Mostaru 21, u Кalinoviku 19, na Sokocu 17, u Sarajevu 15, u Višegradu i Rudom 14, u Foči i na Ivan Sedlu 12, u Zenici 11, u Livni i Tuzli osam, u Bijeljini i Bugojnu sedam, na Bjelašnici šest, u Ribniku, Doboju i Кneževu tri i u Banjaluci dva litra.

Snijega jedino ima na Bjelašnici 15 centimetara i u Кneževu jedan centimetar.

(Srna Foto: Profimedia)

Komentari / 0

Ostavite komentar