Ништа од смјене предсједника Скупштине Н. Град

На другом наставку 17. редовне сједнице Скупштине општине Нови Град данас није изгласан опозив предсједника Скупштине општине Зорана Кукавице за шта су иницијативу у скуштинску процедуру упутили одборници опозиције 25. новембра. 

Република Српска 14.12.2022 | 14:49
Ништа од смјене предсједника Скупштине Н. Град

О овом приједлогу расправа је вођена од 6.децембра.

Код изјашњавања гласало је 11 одборника опозиције док је 14 одборника скупштинске већине изјавило да не жели гласати.

Тајним гласањем предсједник скупштине није добио ни један глас, али је констатовано да он остаје и даље на позицији предсједника. Миланко Михајлица, народни посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске каже да је ово још један парадокс у новоградској скупштини.

Зоран Кукавица, предсједник локалне скупштине каже да је добио  пуну подршку скупштине и да скупштине општине Нови Град наставља са планираним планом и програмом.

Из опозиционих редова најавили су покретање бројних иницијатива те опозив начелника општине Нови Град Мирослава Дрљаче. На Дневном реду 17. редовне сједнице Скупштине општине Нови Град налази се између осталог Нацрт буџета за 2023.годину као и Приједлог о дугорочном кредитном задужењу ове локалне заједнице.

(БН Фото: БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Па,

14.12.2022 15:46

Како мисле изгласали опозив и покренути кад немају већину, довољан број руку за изгласавање? Има ли ко да им то објасни?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

14.12.2022 19:01

Луд, збуњен, нормалан..

Name

Будимир

14.12.2022 22:32

Па откуд Буљина -Михаљица да одлучује о томе