Ništa od smjene predsjednika Skupštine N. Grad

Na drugom nastavku 17. redovne sjednice Skupštine opštine Novi Grad danas nije izglasan opoziv predsjednika Skupštine opštine Zorana Kukavice za šta su inicijativu u skuštinsku proceduru uputili odbornici opozicije 25. novembra. 

Republika Srpska 14.12.2022 | 14:49
Ništa od smjene predsjednika Skupštine N. Grad

O ovom prijedlogu rasprava je vođena od 6.decembra.

Kod izjašnjavanja glasalo je 11 odbornika opozicije dok je 14 odbornika skupštinske većine izjavilo da ne želi glasati.

Tajnim glasanjem predsjednik skupštine nije dobio ni jedan glas, ali je konstatovano da on ostaje i dalje na poziciji predsjednika. Milanko Mihajlica, narodni poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske kaže da je ovo još jedan paradoks u novogradskoj skupštini.

Zoran Kukavica, predsjednik lokalne skupštine kaže da je dobio  punu podršku skupštine i da skupštine opštine Novi Grad nastavlja sa planiranim planom i programom.

Iz opozicionih redova najavili su pokretanje brojnih inicijativa te opoziv načelnika opštine Novi Grad Miroslava Drljače. Na Dnevnom redu 17. redovne sjednice Skupštine opštine Novi Grad nalazi se između ostalog Nacrt budžeta za 2023.godinu kao i Prijedlog o dugoročnom kreditnom zaduženju ove lokalne zajednice.

(BN Foto: BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pa,

14.12.2022 15:46

Kako misle izglasali opoziv i pokrenuti kad nemaju većinu, dovoljan broj ruku za izglasavanje? Ima li ko da im to objasni?

ODGOVORITE
Name

Dragan

14.12.2022 19:01

Lud, zbunjen, normalan..

Name

Budimir

14.12.2022 22:32

Pa otkud Buljina -Mihaljica da odlučuje o tome