Цвијановић у Атини: БиХ и Грчка немају отворених питања

Саговорници су размијенили мишљење и о процесу европских интеграција, са посебним освртом на предстојеће засједање Европског савјета на којем ће бити разматрано додјељивање кандидатског статуса за БиХ. 

Босна и Херцеговина 12.12.2022 | 11:45
Цвијановић у Атини: БиХ и Грчка немају отворених питања

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић састала се данас у Атини са предсједником Владе Републике Грчке Киријакосом Мицотакисом. 

На састанку је констатовано да БиХ и Грчка немају отворених питања, те да добри билатерални односи треба да буду темељ даљег унапређења свих других видова сарадње. Посебно је истакнута потреба јачања економске сарадње, уз акценат на област енергетике. 

Саговорници су размијенили мишљење и о процесу европских интеграција, са посебним освртом на предстојеће засиједање Европског савјета на којем ће бити разматрано додјељивање кандидатског статуса за БиХ. 

Овом приликом, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изразила је очекивање да ће БиХ за неколико дана постати кандидат за чланство у Европској Унији, захваливши Грчкој на континуираној подршци европској перспективи свих земља Западног Балкана. 

Током састанка,српски члан и предсједавајућа ПБиХ Цвијановић је упознала саговорника о актуелним политичким приликама у БиХ, изразивши наду да ће процес имплементације изборних резултата бити брзо и ефикасно окончан на свим нивоима власти.

(БН Фото: Предсједништво БиХ) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милош

12.12.2022 14:08

Јадна нам мајка, ко нас представља,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

12.12.2022 15:55

Добра је Жељка причали су и о изборима у БиХ

Name

Хахахахихихихохохо

12.12.2022 14:27

Отишла диде пеја унука туристички у Грчку.А поплаве код нас,нема бинеле чизме да обиђе поплављене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све су то

12.12.2022 17:41

Исти измонтирани бризници за градјане. Нема ни потребе појасњавати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фин поцетак!

12.12.2022 22:53

Ако се посље толико година избори за цланство БиХ Свака јој цаст и да се том задлухом постави одма за само једног пресједника дрзаве а не ко досад три као нигдје у свијету. Нек се вар мјењају годисње све једно по једно и да се такмице позитивним дјелима и за бољитск и тако да народи да бјезе у свијет.

ОДГОВОРИТЕ