Cvijanović u Atini: BiH i Grčka nemaju otvorenih pitanja

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o procesu evropskih integracija, sa posebnim osvrtom na predstojeće zasjedanje Evropskog savjeta na kojem će biti razmatrano dodjeljivanje kandidatskog statusa za BiH. 

Bosna i Hercegovina 12.12.2022 | 11:45
Cvijanović u Atini: BiH i Grčka nemaju otvorenih pitanja

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Atini sa predsjednikom Vlade Republike Grčke Kirijakosom Micotakisom. 

Na sastanku je konstatovano da BiH i Grčka nemaju otvorenih pitanja, te da dobri bilateralni odnosi treba da budu temelj daljeg unapređenja svih drugih vidova saradnje. Posebno je istaknuta potreba jačanja ekonomske saradnje, uz akcenat na oblast energetike. 

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o procesu evropskih integracija, sa posebnim osvrtom na predstojeće zasijedanje Evropskog savjeta na kojem će biti razmatrano dodjeljivanje kandidatskog statusa za BiH. 

Ovom prilikom, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izrazila je očekivanje da će BiH za nekoliko dana postati kandidat za članstvo u Evropskoj Uniji, zahvalivši Grčkoj na kontinuiranoj podršci evropskoj perspektivi svih zemlja Zapadnog Balkana. 

Tokom sastanka,srpski član i predsjedavajuća PBiH Cvijanović je upoznala sagovornika o aktuelnim političkim prilikama u BiH, izrazivši nadu da će proces implementacije izbornih rezultata biti brzo i efikasno okončan na svim nivoima vlasti.

(BN Foto: Predsjedništvo BiH) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Miloš

12.12.2022 14:08

Jadna nam majka, ko nas predstavlja,

ODGOVORITE
Name

Nena

12.12.2022 15:55

Dobra je Željka pričali su i o izborima u BiH

Name

Хахахахихихихохохо

12.12.2022 14:27

Отишла диде пеја унука туристички у Грчку.А поплаве код нас,нема бинеле чизме да обиђе поплављене.

ODGOVORITE
Name

Sve su to

12.12.2022 17:41

Isti izmontirani briznici za gradjane. Nema ni potrebe pojasnjavati....

ODGOVORITE
Name

Fin pocetak!

12.12.2022 22:53

Ako se poslje toliko godina izbori za clanstvo BiH Svaka joj cast i da se tom zadluhom postavi odma za samo jednog presjednika drzave a ne ko dosad tri kao nigdje u svijetu. Nek se var mjenjaju godisnje sve jedno po jedno i da se takmice pozitivnim djelima i za boljitsk i tako da narodi da bjeze u svijet.

ODGOVORITE