Кривичне пријаве због кршења изборних правила

Полиција у Шавнику поднијеће кривичне пријаве против два лица, чланова изборне комисије и бирачког одбора, због кривичних дјела повреда права гласања, спречавање одржавања гласања и уништавање документата о гласању.

Регион 11.12.2022 | 11:51
Кривичне пријаве због кршења изборних правила

"Члан изборне комисије чији су иницијали Д.Ш. /47/ није дозволио гласање једном лицу након чега је уништио 40 гласачких листића данас приликом одржавања поновљених локалних избора у Шавнику на бирачком мјесту број један", саопштила је Управа полиције Црне Горе.

О догађају је обавијештен тужилац у Основном тужилаштву у Пљевљима који је наложио прикупљање обавјештења након чега се изјаснио да против Д.Ш. буде поднесена кривична пријава за кривична дјела повреда права гласања, спречавање одржавања гласања и уништавање докумената о гласању.

"Такође данас је на бирачком мјесту број 14 у Крушевицама члан бирачког одбора И.Т. /60/ уништио је 14 комада неискориштених гласачких листића, на који начин је, сумња се, извршио кривично дјело спречавање одржавања гласања и против њега ће бити поднесена кривична пријава", наведено је у саопштењу.

Данас су осми пут прекинути локални избори у Шавнику на два бирачка мјеста.

(Агенције/Фото: Оногошт) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Татар

11.12.2022 16:19

Ђе нам мало поново око изборних крадја.Нисмо одавно то претресали

ОДГОВОРИТЕ