Krivične prijave zbog kršenja izbornih pravila

Policija u Šavniku podnijeće krivične prijave protiv dva lica, članova izborne komisije i biračkog odbora, zbog krivičnih djela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumentata o glasanju.

Region 11.12.2022 | 11:51
Krivične prijave zbog kršenja izbornih pravila

"Član izborne komisije čiji su inicijali D.Š. /47/ nije dozvolio glasanje jednom licu nakon čega je uništio 40 glasačkih listića danas prilikom održavanja ponovljenih lokalnih izbora u Šavniku na biračkom mjestu broj jedan", saopštila je Uprava policije Crne Gore.

O događaju je obaviješten tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio prikupljanje obavještenja nakon čega se izjasnio da protiv D.Š. bude podnesena krivična prijava za krivična djela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenata o glasanju.

"Takođe danas je na biračkom mjestu broj 14 u Кruševicama član biračkog odbora I.T. /60/ uništio je 14 komada neiskorištenih glasačkih listića, na koji način je, sumnja se, izvršio krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja i protiv njega će biti podnesena krivična prijava", navedeno je u saopštenju.

Danas su osmi put prekinuti lokalni izbori u Šavniku na dva biračka mjesta.

(Agencije/Foto: Onogošt) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tatar

11.12.2022 16:19

Đe nam malo ponovo oko izbornih kradja.Nismo odavno to pretresali

ODGOVORITE