Шок у школи: "Имам пара да платим батинаше"

Јуче се на друштвеним мрежама појавио снимак, који је наводно снимљен за вријеме једног часа у ОШ "Свети Сава" из Врчина, а на којем се чује наставница, која је и разредни старјешина, како ученицима пријети "плаћеним батинашима".

Србија 07.12.2022 | 08:30
Шок у школи: "Имам пара да платим батинаше"

Нисте ви ни паметнији, ни јачи од нас. Ако ништа друго, имам више пара од тебе да платим некога да те бије сваки дан. Вјеруј, већ ми је доста и дјеце и школе и васпитања. Заслужили сте батине, заслужили сте да будете доведени у ред. Значи, ако ништа друго нећу ја да прљам руке, него ћу другима да дам да те лијепо млате, све док се не доведеш у ред чује се на објављеном снимку, преноси Српскаинфо.

Не може се утврдити да ли је разредни старјешина упутила ове ријечи једном ученику или ученицима. Снимак је направио један од ученика који је укључио камеру како би се чуло изговорено, кријући је испод клупе, преноси Блиц.

Из ОШ “Свети Сава” из Врчина потврдили су да је снимак настао у овој школи.

"У складу са тренутном ситуацијом и снимком који је објављен на друштвеним мрежама, школа је поступила у складу са Протоколом поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање, и предузете су све мјере у складу са законском процедуром. Ангажован је Тим за заштиту од насиља и пошто се ради о малољетним особама, до окончања поступка нисмо у могућности да дајемо даље информације", наводи директор ОШ “Свети Сава”, Добрица Синђелић.

(Жиг инфо/фото: yоутубе)

Коментари / 48

Оставите коментар
Name

Драган Мд

07.12.2022 07:45

Сад ће критике на наставницу, а кад јој измакну столицу онда обратно. Треба рећи прави узрок овом злу , назвати ствари правим именом а то су ,,задруге,, разни ,, ријалити,, који нам васпитавају омладину. Највећу одговорност видим у министру образовања и влади Србије.. Ни једна земља у региону и Европи не приказује на својим ТВ такве ,,васпитне,, програме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

07.12.2022 08:12

Потпуно сте у праву. Али како и чиме то доказати овом залуђеном народу, тзв. грађанима ових простора. Исто тако као и ви мислим да би морали реаговати они који стоје у врху владе, не разумијем зашто се не оглашавају и не проговарају нити ријеч о томе! Није у реду пустити дјецу да расту осакаћени поред све здраве памети коју имају у глави. Нема оправдања за то што не издвајају вријеме за дјецу!

Name

Реп Драган

07.12.2022 08:12

Тацно тако! Фарме, задруге, приче о људским правима и модерном свијету су нас довеле до овог! Нисам неки вјерник ал нек нам је Бог на помоћи. Сваки дан је горе. И не осуђујем ову уцитељицу уопсте, прекипјело жени. Треба трпит поједину дјецурлију у сколи сваки дан.

Name

Мало и до нас

07.12.2022 08:15

Нема држава ни риалити везе са васпитањем. Родитељи васпитавају дијецу...

Name

Ре

07.12.2022 08:41

Оваквим будалама је мало измаци столицу. Одма отказ.

Name

РЕ Драган

07.12.2022 09:29

Прави узрок је примање просветних радника преко странке, деколтеа и мита... Имали смо случај учитељице која је буквално неписмена, ОДАКЛЕ ОНДА ПОШТОВАЊЕ, нису ни дјеца луда...

Name

Злата

08.12.2022 09:21

У праву сте! Не смеш децу да тучеш, не смеш да их грдиш, мораш да трпиш њихове "несташлуке"... Шта смо то дочекали? Па пустимо макар наставника да их поштено изгрди и заплаши.! Јер су нам се деца толико обезобразила да ћемо се почети ми бојати од њих. Медији, не осуђујте наставницу, она је педагог и има право да их васпитава како зна и уме!

Name

...

07.12.2022 07:47

Ех, драги боже, до чега се човјек доведе да изговори тешке ријечи. Да ли је ученик или неко други из разреда снимио шта је претходило - шта је било прије тога што се наставница тако обратила ученику??? Сигурно је нешто направио да је излуди, а живци су при крају нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.12.2022 08:22

Битна је наставница, а не ученик који има телефон на часу и снима. Не знам ни како раде? Неваспитана дјеца, одхрањена на нарученој храни, таблетима, мобилним телефонима, без родитеља, укора, учења, причања с њима, иду у школу. Све је јасно. Наставницима руке везане. Прије се то лако ријешавало, пружи руке, па прутем по длановима. Сад ни бекнути.

Name

Миле Босанац

07.12.2022 08:37

Људи, треба тражити узроке, лоцирати их, ово су све посљефице као и оно са столицом.

Name

Приједорцанин М.

07.12.2022 08:37

Треба забранити емитовање "задруге"то је поражавајуће за дјецу и омладину.

Name

Сале

07.12.2022 08:48

Управо тако. Неко те појаве назва правим именом, културни геноцид.

Name

Татар

07.12.2022 08:50

Наравно сваком додије зулум па и тој наставници која без обзира на све није дужна трпити ничије свињарије.С друге стране имамо енормно безобразни и неваспитану децу која те особине доносе од куће а родитељи или су поносни што је њихово дете такво или уопште нису заинтересовани да рјешавају те проблеме.А такво дете сутра се неће нимало ловити дићи руку и на њих уколико му не буду удовољавали

Name

ре ...

07.12.2022 08:58

Слажем се,ученик је снимио само наставницу,али не и бахатог ученика који је провоцирао,омаловажавао наставницу и онда реакција!! Па знате ли шта све ученици 9-тих разреда раде на часовима и како се понашају у школама у БЛ?Не само да су заслужили избацивање из школе већ и добар дегенек!!Кад се ишло у основну 40-тих,50-тих,60-тих,70-тих и 80-тих учитеља и наставника смо се бојали више него иког,још ако пријавиш кући да те наставник почупао или ошамарио још и код куће добијеш батине!!Е то је било и школство и кућно "васпитање",па смо сви израсли у добре људе!!Ово сад Боже сачувај од бахатих родитеља до дебилне дјеце!!

Name

Ре

07.12.2022 10:26

Од када су у школе ушли попови, социолози, педагози, а родитељи дјецу препустили њиховом васпитању, знање и васпитање у школама је пало на ниске гране. Будућност ће још суморнија.

Name

ТАЛИБАН

07.12.2022 11:03

ТРЕБА ТУ децу која нису васпитана од својих родитеља куци треба увек туци док се не науце реду и постовању старијих а и родитељи су заслузили батине јер су заказали у одгоју деце

Name

Xx

07.12.2022 08:08

И треба да ударају дјеца су се убезобразила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана

07.12.2022 16:18

Прво родитеље на рапорт. Дјеца су слика породице из које долазе.

Name

Ре Дана

07.12.2022 18:09

И просвјетни радници су слика породице из које долазе.

Name

Мисо

07.12.2022 08:13

Немогу више ни наставници да трпе бахатост ученика. Мора се на неки начин стати дрогерасима у крај..кад већ неће мурија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.12.2022 14:30

Управо тако. Директори, који су странацки активни, не зеле да се замијерају родитељима, гласацима, па у прве редове гурају наставнике да заводе ред . Цувају добре односе са уценицима И родитељима, а наставнике гурају у ватру. Некад је било довољно да директор неког позове на ред. Сада они то не зеле, а немају ни ауторитет.

Name

ПИТАМ СЕ

07.12.2022 08:16

ДА ЛИ СУ НАСТАВНИЦИ,ПРИНУЂЕНИ ДА ТРПЕ НЕВАСПИТАНЕ УЧЕНИКЕ,КОЈИ ИХ ИЗЛУЂУЈУ СВОЈИМ ПОНАШАЊЕМ?!ДА ЛИ РОДИТЕЉИ ИМАЈУ БИЛО КАКВУ ОДГОВОРНОСТ ЗА ПРЕСТУПЕ СВОЈЕ ДЈЕЦЕ,КОЈУ ОЧИГЛЕДНО НИСУ ВАСПИТАЛИ,ИЛИ СУ НАСТАВНИЦИ МОСТ ПРЕКО КОГ ЊИХОВА ДЈЕЦА МОГУ ДА ГАЗЕ???ХАЈДЕ,КАЖЊАВАЈТЕ НАСТАВНИКЕ,ЗБОГ ИДИОТА КОЈИМА ШКОЛА СЛУЖИ ЗА ИЖИВЉАВАЊЕ НАД ОНИМА КОЈИ СУ ТУ ДА ИХ ОБРАЗУЈУ.СИСТЕМ ЈЕ ТУ ДОБРАНО ЗАКАЗАО,ТО ЈЕ ОЧИГЛЕДНО,И АКО СЕ НИШТА НЕ ПРОМИЈЕНИ,ШКОЛСТВО ЋЕ ПАСТИ ИСПОД СВАКОГ НИВОА,ПА ЋЕМО ИМАТИ ГЕНЕРАЦИЈЕ НЕПИСМЕНИХ НАСИЛНИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Меррион

07.12.2022 08:22

Да да. Не зна се ко је веци ретард, уценици, просвјетни радници, директори или корумпирана власт, која не реагује правилно на девијантне појаве у образовању, а када реагују онда је касно. Сад це да због све посљедице сноси изнервирана просвјетна радница, која је изговорила оно сто мисле и остале њене колеге. А мозда јој је и болеј тако, да нема висе посла са стоком и погани. А јавност це као да се згразава над њенин поступком, иако се уценици константно понасају као дивљаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

07.12.2022 08:23

Тренутно је тако да су професори најмање психолози а то требају бити највише јер је професор/наставник свако, а са дјецом нико не прича мислећи најприје на родитеље и препуштени су себи и друштвеним мрежама које се не контролишу као и телевизији типа Задруга или ти већ... Гадне проблеме ћемо имати сви у будућности посебно дјеца одгојена у духу нормалне породице, како код нас тако и у свијету. Мада тамо постоје колике толике институције које се баве таквим проблемима а код нас...Наталија Тривић :(. Нека нам је Бог на помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДелПо

07.12.2022 08:27

Тачно Драгане, огроман проблем је смеће које се даје на телевизији јер министар куктуре и сви у влади Србије, а исто тако и у влади РС сједе ликови који су купили средње школе, разне курсеве од једног дана па боље нити знају нити могу!! Заборавио си да споменеши другу страну медаље у васпитавању дјеце а то су родитељи!! Дјецу треба од мали ногу учити да имају обавезе које треба извршавати а тек онда долазе одређена права а не обрнуто или да постоје права без икаквих обавеза!! Тешко је данас бити родитељ јер друштво у цјелини па и државни апарат немају јасне моралне маргине (прије се јасно знало шта је дозвољено а шта није, а данас за 100 КМ срушиш све моралне вриједности јер су људи вођени катастрофалном политиком доведени у тешко сиромаштво)!! Дакле, због негативне селекције кадрова на свим нивоима имаш тоталан пад друштва у цјелини (школство, медицина .......све до најмањег нивоа друштвеног живота, а то је породица као стуб сваке уређене и цивилизоване заједнице људи)!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сyднеy

07.12.2022 08:47

Сјецам се нас су тукли и уцитељи и наставници и били смо сигурно мање проблематицни вец садасња дјеца.Дјеца данас су јос од вртица застицена да не смијес ни глас повисит а камо ли казнити га батином и није ни цудо сто је све висе и висе проблематицних уценика и сто је све висе криминалаца и криминала меду омладином.Од малена су науцени да им нико ниста не мозе и да могу радит ста хоце без бојазни да це бити казњени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

07.12.2022 08:50

Ову наставницу за министра просвете под хитно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сyднеy

07.12.2022 08:52

У моје време нас су тукли и уцитељи и наставници и нико од тога није остао инвалид али смо због тих батина науцили да постујемо и уцитеље и наставнике а и све старије од себе.Данас не смијес глас повисит да не будес моментално оптузен за насиље над дјецом.Зато и имамо све висе омладине која се понаса дивљацки и која нема постовања ни према коме и који раде сто хоце јер су од малена уцени да им нико ниста не смије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тичер

07.12.2022 08:53

Ово је још и добра метода за обуздавање размажених деришта, која од силе не знају шта би са собом, па зајебавају Наставнике, у мјесто да зајебавају Родитеље, када дођу кући из школе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пријавити

07.12.2022 08:55

Неовлаштено снимање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реа!иста

07.12.2022 09:46

Све негатвности у образвању потиĉу од Минстарсва које је разним правилницима наставно особље ставило ученицима и родитељима тако рећи под ноге. Школа је изгубила васпитну улогу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

(не)здрава времена

07.12.2022 09:53

Децо,децо, не зна се коме је тезе, ономе ко вас има или ономе ко вас нема.Друство не би смело да се пали на мастовитост "сниматеља". Обицно се објављују делови снимка који некоме одговарају.Мозда неки замисљају да му је мобилни једини пријатељ,прави извор зивота и информација. Да му скола није потребна.Будимо искрени,застанимо и размислимо. Да ли су у сколама проблем васпитаци?Где нестадосе она времена кад се педагог постовао.Ја сам моје уцитеље волео.Дуго после заврсетка сколе сам се искрено обрадовао сваком сусрету са мојим уцитељима. Као са својим најродјенијим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Захвалите се Додику

07.12.2022 11:25

И његовој изјави да било какво знање и образовнаје НИЈЕ НИШТА ако нисте у његовој секти... Ученици само рационално реагују на вријендост образовања у овом друштву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.12.2022 12:46

У свом сколовању си вјероватно догурао до цетвртог разреда О Ш.Да си даље похадао вјероватно би знао да је Врсин мјесто у Србији,па какве везе Додик има са овим догадајем.

Name

Нена

07.12.2022 11:33

Негдје се нешто пореметило па смо дошли у ситуацију - дал школом управља наставни кадар ил дјеца- кад долази до оваквих ситуација а надлежни треба да се позабаве тим проблемом,

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД пензионер

07.12.2022 12:14

До цетвртог разреда основне сколе добио сам доста батина од стране својих уцитеља,а промијенило их се неколико и као одрастао цовјек све сам их сусретао и никада нисам имао замјерке према њима.Свију их се сјецам висе по доброти него ради добијених шиба по длановима.Данасње генерације дјеце су од куце послате у сколу без куцног одгоја и не цуди ме оваква реакција просвјетног радника.Дјете на цасу са мобилним телефоном,нигдје везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ МД пензионер

07.12.2022 14:37

ви из те генерације сте те фрустрације морали ждерати у себе па сте их на крају иживили кроз рат и геноцид, тако да сте очигледно остали поремећени, а ако им не замјераш то је Штокхолмски синдром

Name

МД пензионер за Ре

07.12.2022 17:39

Тврдим да тадасњи просвјетни радници нису били никакви злостављаци као сто хоцес да казес кроз констатацију о стохолмском синдрому.Прије би се рекло да сте ви из неке овамо генерације,наравно не сви,фрустрирани из неких разлога па то испољавате кроз бијес према наставницима и уопсте не прихватате норме аутритета,вама су ауторитети силедзије,вође некаквих навијацких група,криминалци разних профила.

Name

Ре

07.12.2022 12:16

Риалити ,бахата власт,родитељи... Разне задруге послате од стране запада преко домаћих владајућих секти и нарко тајкуна и власника поменутих тв. Запранити им дјеловање и експониране путем медија и ето рјешења. Моб.тел. забранити у јавним установама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рад с дјецом

07.12.2022 14:25

Зар нису сколски педагози И психолози предвидјени за рад с проблематицном дјецом? Цему слузе они? Наставници предају , а морају И проблемима да се баве. За ста слузе директори, је ли да странка има свога на целу сколе? Превисе је тога на плецима наставника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

07.12.2022 14:36

Видим да неки коментарису како су наставници заказали јер не разговарају с дјецом. Која су то овластења наставника да разговара с дјецом? Замислите реакцију родитеља ако му неко тамо ради с дјететом. Тај наставник би наисао на невидјене проблеме. Зар он да васпитава неције дијете. Нисте у току, не знате да наставници уопсте нису овластени да неције дијете доводе у ред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лили

07.12.2022 15:30

Време за Отварање Приватних Скола али бемогуце са Сиромасним уцитељицама.Подјела на Богате и Сиромахе.Добар Дан Еуропа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

07.12.2022 17:07

Наши богаташи су отворили школе зар не знаш ено једне на Сокоцу а има их сличних и у другим мјстима

Name

Д

07.12.2022 17:36

Батина је из раја изашла како закон штити дјецу на неисправан начин зато днеца и неваљају само праве проблеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

пребит дјецу и родитеље

07.12.2022 19:27

па да видимо ефекат..... знаци анархија у клупама сколским влада....е па сад је ред дресура или васпитање мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

08.12.2022 03:05

Закон је крив јер је забранио дјецу туци.нисам ни ја да се дјеца крвницки туку да се озлиједе али сипка и кајс су из раја изасли. Сто реце овај један коментар цупали су нас наставници за косу самарали ударали линијаром по руци а када каземо и родитељи нас попеглају тако да смо имали ако не постовање страхопостовање сигурно. Е зато треба мјењати закон а не увести такав закон као наводно заститу дјеце па направити веци проблем који остаје за цитав зивот. Дизу ноге на сто несто се дувају као они све могу. Нирмално да це наставник подивљати када лијепо опомене дрипца а он настави да провоцира. И ја би тако поступио а овај сто је то снимио разбио би му телефон од главу. Сигурно је у договору са тим својим другом направио овај снимак. Било је ти је малтретирај а када она подивља ја цу снимсти и пустити у етер. Цитав разред треба позвати једно по једно да казу како је било па онда осудјивати а телефоне на улазу у сколу оставити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам

08.12.2022 10:32

Треба ставити видео надзор у школе, учионице, као и свугде што има. Да се прати ко шта ради. Није у реду тући дјецу И тачка! Насиље се не подржава и тачка! Како само тако олако можете ударити дијете, тако ћете направити новог насилника од њега! Да ли би своју матер тукли, ево упитајте се више пута!

Name

Хм

08.12.2022 15:34

Одакле наставници паре потпуно су обезвредјени, добро је да јос ико хоце да ради тај посао.

ОДГОВОРИТЕ