Šok u školi: "Imam para da platim batinaše"

Juče se na društvenim mrežama pojavio snimak, koji je navodno snimljen za vrijeme jednog časa u OŠ "Sveti Sava" iz Vrčina, a na kojem se čuje nastavnica, koja je i razredni starješina, kako učenicima prijeti "plaćenim batinašima".

Srbija 07.12.2022 | 08:30
Šok u školi: "Imam para da platim batinaše"

Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Vjeruj, već mi je dosta i djece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lijepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red čuje se na objavljenom snimku, prenosi Srpskainfo.

Ne može se utvrditi da li je razredni starješina uputila ove riječi jednom učeniku ili učenicima. Snimak je napravio jedan od učenika koji je uključio kameru kako bi se čulo izgovoreno, krijući je ispod klupe, prenosi Blic.

Iz OŠ “Sveti Sava” iz Vrčina potvrdili su da je snimak nastao u ovoj školi.

"U skladu sa trenutnom situacijom i snimkom koji je objavljen na društvenim mrežama, škola je postupila u skladu sa Protokolom postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, i preduzete su sve mjere u skladu sa zakonskom procedurom. Angažovan je Tim za zaštitu od nasilja i pošto se radi o maloljetnim osobama, do okončanja postupka nismo u mogućnosti da dajemo dalje informacije", navodi direktor OŠ “Sveti Sava”, Dobrica Sinđelić.

(Žig info/foto: youtube)

Komentari / 48

Ostavite komentar
Name

Dragan Md

07.12.2022 07:45

Sad će kritike na nastavnicu, a kad joj izmaknu stolicu onda obratno. Treba reći pravi uzrok ovom zlu , nazvati stvari pravim imenom a to su ,,zadruge,, razni ,, rijaliti,, koji nam vaspitavaju omladinu. Najveću odgovornost vidim u ministru obrazovanja i vladi Srbije.. Ni jedna zemlja u regionu i Evropi ne prikazuje na svojim TV takve ,,vaspitne,, programe.

ODGOVORITE
Name

...

07.12.2022 08:12

Potpuno ste u pravu. Ali kako i čime to dokazati ovom zaluđenom narodu, tzv. građanima ovih prostora. Isto tako kao i vi mislim da bi morali reagovati oni koji stoje u vrhu vlade, ne razumijem zašto se ne oglašavaju i ne progovaraju niti riječ o tome! Nije u redu pustiti djecu da rastu osakaćeni pored sve zdrave pameti koju imaju u glavi. Nema opravdanja za to što ne izdvajaju vrijeme za djecu!

Name

Rep Dragan

07.12.2022 08:12

Tacno tako! Farme, zadruge, priče o ljudskim pravima i modernom svijetu su nas dovele do ovog! Nisam neki vjernik al nek nam je Bog na pomoći. Svaki dan je gore. I ne osuđujem ovu uciteljicu uopste, prekipjelo ženi. Treba trpit pojedinu djecurliju u skoli svaki dan.

Name

Malo i do nas

07.12.2022 08:15

Nema država ni rialiti veze sa vaspitanjem. Roditelji vaspitavaju dijecu...

Name

Re

07.12.2022 08:41

Ovakvim budalama je malo izmaci stolicu. Odma otkaz.

Name

RE Dragan

07.12.2022 09:29

Pravi uzrok je primanje prosvetnih radnika preko stranke, dekoltea i mita... Imali smo slučaj učiteljice koja je bukvalno nepismena, ODAKLE ONDA POŠTOVANJE, nisu ni djeca luda...

Name

Злата

08.12.2022 09:21

У праву сте! Не смеш децу да тучеш, не смеш да их грдиш, мораш да трпиш њихове "несташлуке"... Шта смо то дочекали? Па пустимо макар наставника да их поштено изгрди и заплаши.! Јер су нам се деца толико обезобразила да ћемо се почети ми бојати од њих. Медији, не осуђујте наставницу, она је педагог и има право да их васпитава како зна и уме!

Name

...

07.12.2022 07:47

Eh, dragi bože, do čega se čovjek dovede da izgovori teške riječi. Da li je učenik ili neko drugi iz razreda snimio šta je prethodilo - šta je bilo prije toga što se nastavnica tako obratila učeniku??? Sigurno je nešto napravio da je izludi, a živci su pri kraju nažalost.

ODGOVORITE
Name

Re

07.12.2022 08:22

Bitna je nastavnica, a ne učenik koji ima telefon na času i snima. Ne znam ni kako rade? Nevaspitana djeca, odhranjena na naručenoj hrani, tabletima, mobilnim telefonima, bez roditelja, ukora, učenja, pričanja s njima, idu u školu. Sve je jasno. Nastavnicima ruke vezane. Prije se to lako riješavalo, pruži ruke, pa prutem po dlanovima. Sad ni beknuti.

Name

Mile Bosanac

07.12.2022 08:37

Ljudi, treba tražiti uzroke, locirati ih, ovo su sve posljefice kao i ono sa stolicom.

Name

Prijedorcanin M.

07.12.2022 08:37

Treba zabraniti emitovanje "zadruge"to je poražavajuće za djecu i omladinu.

Name

Sale

07.12.2022 08:48

Upravo tako. Neko te pojave nazva pravim imenom, kulturni genocid.

Name

Tatar

07.12.2022 08:50

Naravno svakom dodije zulum pa i toj nastavnici koja bez obzira na sve nije dužna trpiti ničije svinjarije.S druge strane imamo enormno bezobrazni i nevaspitanu decu koja te osobine donose od kuće a roditelji ili su ponosni što je njihovo dete takvo ili uopšte nisu zainteresovani da rješavaju te probleme.A takvo dete sutra se neće nimalo loviti dići ruku i na njih ukoliko mu ne budu udovoljavali

Name

re ...

07.12.2022 08:58

Slažem se,učenik je snimio samo nastavnicu,ali ne i bahatog učenika koji je provocirao,omalovažavao nastavnicu i onda reakcija!! Pa znate li šta sve učenici 9-tih razreda rade na časovima i kako se ponašaju u školama u BL?Ne samo da su zaslužili izbacivanje iz škole već i dobar degenek!!Kad se išlo u osnovnu 40-tih,50-tih,60-tih,70-tih i 80-tih učitelja i nastavnika smo se bojali više nego ikog,još ako prijaviš kući da te nastavnik počupao ili ošamario još i kod kuće dobiješ batine!!E to je bilo i školstvo i kućno "vaspitanje",pa smo svi izrasli u dobre ljude!!Ovo sad Bože sačuvaj od bahatih roditelja do debilne djece!!

Name

Re

07.12.2022 10:26

Od kada su u škole ušli popovi, sociolozi, pedagozi, a roditelji djecu prepustili njihovom vaspitanju, znanje i vaspitanje u školama je palo na niske grane. Budućnost će još sumornija.

Name

TALIBAN

07.12.2022 11:03

TREBA TU decu koja nisu vaspitana od svojih roditelja kuci treba uvek tuci dok se ne nauce redu i postovanju starijih a i roditelji su zasluzili batine jer su zakazali u odgoju dece

Name

Xx

07.12.2022 08:08

I treba da udaraju djeca su se ubezobrazila

ODGOVORITE
Name

Dana

07.12.2022 16:18

Prvo roditelje na raport. Djeca su slika porodice iz koje dolaze.

Name

Re Dana

07.12.2022 18:09

I prosvjetni radnici su slika porodice iz koje dolaze.

Name

Miso

07.12.2022 08:13

Nemogu više ni nastavnici da trpe bahatost učenika. Mora se na neki način stati drogerasima u kraj..kad već neće murija...

ODGOVORITE
Name

Re

07.12.2022 14:30

Upravo tako. Direktori, koji su stranacki aktivni, ne zele da se zamijeraju roditeljima, glasacima, pa u prve redove guraju nastavnike da zavode red . Cuvaju dobre odnose sa ucenicima I roditeljima, a nastavnike guraju u vatru. Nekad je bilo dovoljno da direktor nekog pozove na red. Sada oni to ne zele, a nemaju ni autoritet.

Name

PITAM SE

07.12.2022 08:16

DA LI SU NASTAVNICI,PRINUĐENI DA TRPE NEVASPITANE UČENIKE,KOJI IH IZLUĐUJU SVOJIM PONAŠANJEM?!DA LI RODITELJI IMAJU BILO KAKVU ODGOVORNOST ZA PRESTUPE SVOJE DJECE,KOJU OČIGLEDNO NISU VASPITALI,ILI SU NASTAVNICI MOST PREKO KOG NJIHOVA DJECA MOGU DA GAZE???HAJDE,KAŽNJAVAJTE NASTAVNIKE,ZBOG IDIOTA KOJIMA ŠKOLA SLUŽI ZA IŽIVLJAVANJE NAD ONIMA KOJI SU TU DA IH OBRAZUJU.SISTEM JE TU DOBRANO ZAKAZAO,TO JE OČIGLEDNO,I AKO SE NIŠTA NE PROMIJENI,ŠKOLSTVO ĆE PASTI ISPOD SVAKOG NIVOA,PA ĆEMO IMATI GENERACIJE NEPISMENIH NASILNIKA.

ODGOVORITE
Name

Merrion

07.12.2022 08:22

Da da. Ne zna se ko je veci retard, ucenici, prosvjetni radnici, direktori ili korumpirana vlast, koja ne reaguje pravilno na devijantne pojave u obrazovanju, a kada reaguju onda je kasno. Sad ce da zbog sve posljedice snosi iznervirana prosvjetna radnica, koja je izgovorila ono sto misle i ostale njene kolege. A mozda joj je i bolej tako, da nema vise posla sa stokom i pogani. A javnost ce kao da se zgrazava nad njenin postupkom, iako se ucenici konstantno ponasaju kao divljaci.

ODGOVORITE
Name

RS

07.12.2022 08:23

Trenutno je tako da su profesori najmanje psiholozi a to trebaju biti najviše jer je profesor/nastavnik svako, a sa djecom niko ne priča misleći najprije na roditelje i prepušteni su sebi i društvenim mrežama koje se ne kontrolišu kao i televiziji tipa Zadruga ili ti već... Gadne probleme ćemo imati svi u budućnosti posebno djeca odgojena u duhu normalne porodice, kako kod nas tako i u svijetu. Mada tamo postoje kolike tolike institucije koje se bave takvim problemima a kod nas...Natalija Trivić :(. Neka nam je Bog na pomoći

ODGOVORITE
Name

DelPo

07.12.2022 08:27

Tačno Dragane, ogroman problem je smeće koje se daje na televiziji jer ministar kukture i svi u vladi Srbije, a isto tako i u vladi RS sjede likovi koji su kupili srednje škole, razne kurseve od jednog dana pa bolje niti znaju niti mogu!! Zaboravio si da spomeneši drugu stranu medalje u vaspitavanju djece a to su roditelji!! Djecu treba od mali nogu učiti da imaju obaveze koje treba izvršavati a tek onda dolaze određena prava a ne obrnuto ili da postoje prava bez ikakvih obaveza!! Teško je danas biti roditelj jer društvo u cjelini pa i državni aparat nemaju jasne moralne margine (prije se jasno znalo šta je dozvoljeno a šta nije, a danas za 100 KM srušiš sve moralne vrijednosti jer su ljudi vođeni katastrofalnom politikom dovedeni u teško siromaštvo)!! Dakle, zbog negativne selekcije kadrova na svim nivoima imaš totalan pad društva u cjelini (školstvo, medicina .......sve do najmanjeg nivoa društvenog života, a to je porodica kao stub svake uređene i civilizovane zajednice ljudi)!!

ODGOVORITE
Name

Sydney

07.12.2022 08:47

Sjecam se nas su tukli i ucitelji i nastavnici i bili smo sigurno manje problematicni vec sadasnja djeca.Djeca danas su jos od vrtica zasticena da ne smijes ni glas povisit a kamo li kazniti ga batinom i nije ni cudo sto je sve vise i vise problematicnih ucenika i sto je sve vise kriminalaca i kriminala medu omladinom.Od malena su nauceni da im niko nista ne moze i da mogu radit sta hoce bez bojazni da ce biti kaznjeni

ODGOVORITE
Name

Is

07.12.2022 08:50

Ovu nastavnicu za ministra prosvete pod hitno!

ODGOVORITE
Name

Sydney

07.12.2022 08:52

U moje vreme nas su tukli i ucitelji i nastavnici i niko od toga nije ostao invalid ali smo zbog tih batina naucili da postujemo i ucitelje i nastavnike a i sve starije od sebe.Danas ne smijes glas povisit da ne budes momentalno optuzen za nasilje nad djecom.Zato i imamo sve vise omladine koja se ponasa divljacki i koja nema postovanja ni prema kome i koji rade sto hoce jer su od malena uceni da im niko nista ne smije

ODGOVORITE
Name

Tičer

07.12.2022 08:53

Ovo je još i dobra metoda za obuzdavanje razmaženih derišta, koja od sile ne znaju šta bi sa sobom, pa zajebavaju Nastavnike, u mjesto da zajebavaju Roditelje, kada dođu kući iz škole !

ODGOVORITE
Name

Prijaviti

07.12.2022 08:55

Neovlašteno snimanje

ODGOVORITE
Name

Rea!ista

07.12.2022 09:46

Sve negatvnosti u obrazvanju potiĉu od Minstarsva koje je raznim pravilnicima nastavno osoblje stavilo učenicima i roditeljima tako reći pod noge. Škola je izgubila vaspitnu ulogu .

ODGOVORITE
Name

(ne)zdrava vremena

07.12.2022 09:53

Deco,deco, ne zna se kome je teze, onome ko vas ima ili onome ko vas nema.Drustvo ne bi smelo da se pali na mastovitost "snimatelja". Obicno se objavljuju delovi snimka koji nekome odgovaraju.Mozda neki zamisljaju da mu je mobilni jedini prijatelj,pravi izvor zivota i informacija. Da mu skola nije potrebna.Budimo iskreni,zastanimo i razmislimo. Da li su u skolama problem vaspitaci?Gde nestadose ona vremena kad se pedagog postovao.Ja sam moje ucitelje voleo.Dugo posle zavrsetka skole sam se iskreno obradovao svakom susretu sa mojim uciteljima. Kao sa svojim najrodjenijim.

ODGOVORITE
Name

Zahvalite se Dodiku

07.12.2022 11:25

I njegovoj izjavi da bilo kakvo znanje i obrazovnaje NIJE NIŠTA ako niste u njegovoj sekti... Učenici samo racionalno reaguju na vrijendost obrazovanja u ovom društvu

ODGOVORITE
Name

Re

07.12.2022 12:46

U svom skolovanju si vjerovatno dogurao do cetvrtog razreda O Š.Da si dalje pohadao vjerovatno bi znao da je Vrsin mjesto u Srbiji,pa kakve veze Dodik ima sa ovim dogadajem.

Name

Nena

07.12.2022 11:33

Negdje se nešto poremetilo pa smo došli u situaciju - dal školom upravlja nastavni kadar il djeca- kad dolazi do ovakvih situacija a nadležni treba da se pozabave tim problemom,

ODGOVORITE
Name

MD penzioner

07.12.2022 12:14

Do cetvrtog razreda osnovne skole dobio sam dosta batina od strane svojih ucitelja,a promijenilo ih se nekoliko i kao odrastao covjek sve sam ih susretao i nikada nisam imao zamjerke prema njima.Sviju ih se sjecam vise po dobroti nego radi dobijenih šiba po dlanovima.Danasnje generacije djece su od kuce poslate u skolu bez kucnog odgoja i ne cudi me ovakva reakcija prosvjetnog radnika.Djete na casu sa mobilnim telefonom,nigdje veze.

ODGOVORITE
Name

RE MD penzioner

07.12.2022 14:37

vi iz te generacije ste te frustracije morali žderati u sebe pa ste ih na kraju iživili kroz rat i genocid, tako da ste očigledno ostali poremećeni, a ako im ne zamjeraš to je Štokholmski sindrom

Name

MD penzioner za Re

07.12.2022 17:39

Tvrdim da tadasnji prosvjetni radnici nisu bili nikakvi zlostavljaci kao sto hoces da kazes kroz konstataciju o stoholmskom sindromu.Prije bi se reklo da ste vi iz neke ovamo generacije,naravno ne svi,frustrirani iz nekih razloga pa to ispoljavate kroz bijes prema nastavnicima i uopste ne prihvatate norme autriteta,vama su autoriteti siledzije,vođe nekakvih navijackih grupa,kriminalci raznih profila.

Name

Re

07.12.2022 12:16

Rialiti ,bahata vlast,roditelji... Razne zadruge poslate od strane zapada preko domaćih vladajućih sekti i narko tajkuna i vlasnika pomenutih tv. Zapraniti im djelovanje i eksponirane putem medija i eto rješenja. Mob.tel. zabraniti u javnim ustanovama...

ODGOVORITE
Name

Rad s djecom

07.12.2022 14:25

Zar nisu skolski pedagozi I psiholozi predvidjeni za rad s problematicnom djecom? Cemu sluze oni? Nastavnici predaju , a moraju I problemima da se bave. Za sta sluze direktori, je li da stranka ima svoga na celu skole? Previse je toga na plecima nastavnika.

ODGOVORITE
Name

Realno

07.12.2022 14:36

Vidim da neki komentarisu kako su nastavnici zakazali jer ne razgovaraju s djecom. Koja su to ovlastenja nastavnika da razgovara s djecom? Zamislite reakciju roditelja ako mu neko tamo radi s djetetom. Taj nastavnik bi naisao na nevidjene probleme. Zar on da vaspitava necije dijete. Niste u toku, ne znate da nastavnici uopste nisu ovlasteni da necije dijete dovode u red.

ODGOVORITE
Name

Lili

07.12.2022 15:30

Vreme za Otvaranje Privatnih Skola ali bemoguce sa Siromasnim uciteljicama.Podjela na Bogate i Siromahe.Dobar Dan Europa.

ODGOVORITE
Name

Nena

07.12.2022 17:07

Naši bogataši su otvorili škole zar ne znaš eno jedne na Sokocu a ima ih sličnih i u drugim mjstima

Name

Д

07.12.2022 17:36

Батина је из раја изашла како закон штити дјецу на неисправан начин зато днеца и неваљају само праве проблеме

ODGOVORITE
Name

prebit djecu i roditelje

07.12.2022 19:27

pa da vidimo efekat..... znaci anarhija u klupama skolskim vlada....e pa sad je red dresura ili vaspitanje malo

ODGOVORITE
Name

Rale

08.12.2022 03:05

Zakon je kriv jer je zabranio djecu tuci.nisam ni ja da se djeca krvnicki tuku da se ozlijede ali sipka i kajs su iz raja izasli. Sto rece ovaj jedan komentar cupali su nas nastavnici za kosu samarali udarali linijarom po ruci a kada kazemo i roditelji nas popeglaju tako da smo imali ako ne postovanje strahopostovanje sigurno. E zato treba mjenjati zakon a ne uvesti takav zakon kao navodno zastitu djece pa napraviti veci problem koji ostaje za citav zivot. Dizu noge na sto nesto se duvaju kao oni sve mogu. Nirmalno da ce nastavnik podivljati kada lijepo opomene dripca a on nastavi da provocira. I ja bi tako postupio a ovaj sto je to snimio razbio bi mu telefon od glavu. Sigurno je u dogovoru sa tim svojim drugom napravio ovaj snimak. Bilo je ti je maltretiraj a kada ona podivlja ja cu snimsti i pustiti u eter. Citav razred treba pozvati jedno po jedno da kazu kako je bilo pa onda osudjivati a telefone na ulazu u skolu ostaviti.

ODGOVORITE
Name

Pitam

08.12.2022 10:32

Treba staviti video nadzor u škole, učionice, kao i svugde što ima. Da se prati ko šta radi. Nije u redu tući djecu I tačka! Nasilje se ne podržava i tačka! Kako samo tako olako možete udariti dijete, tako ćete napraviti novog nasilnika od njega! Da li bi svoju mater tukli, evo upitajte se više puta!

Name

Hm

08.12.2022 15:34

Odakle nastavnici pare potpuno su obezvredjeni, dobro je da jos iko hoce da radi taj posao.

ODGOVORITE