Повећана средства за пензионере, пољопривреднике...

Након консултација са представницима клубова одборника који чине скупштинску већину, постигнут је договор да ће на сутрашњој сједници Скупштине града Бијељина бити усвојен ребаланс буџета града за 2022. годину, уз мање корекције путем амандмана за 2.5% у односу на укупан буџет.  

Република Српска 06.12.2022 | 12:12
Повећана средства за пензионере, пољопривреднике...

Такође, договорено је да ни једна ставка у буџету неће бити умањена испод нивоа који је одобрен Одлуком о буџету града Бијељина за 2022. годину, а за највећи дио буџетских ставки ће бити одобрено повећање.

Кроз наведене корекције буџета града путем амандмана, између осталог, биће обезбијеђено:

-  Једнократна помоћ пензионерима са најнижом пензијом до 15 година стажа. Сматрамо да је та помоћ у свјетлу сталних поскупљења и инфлације неопходна пред новогодишње и божићне празнике, те да је најпотребнија управо овој категорији нашег становништва. За ову намјену биће издвојено 300 000 КМ.

-    Додатна средства за подстицај пољопривредне производње, чиме ће сви подстицаји за пољопривредну производњу у 2022. години бити исплаћени у нивоу од 100%. За ову намјену ће поред ранијих повећања и планираних средстава бити издвојено додатних 300 000 КМ.

-   Снажна подршка предузећима и установама које су од интереса за наш град.

-  Додатна финансијска подршка за удружења од општег интереса за град Бијељину.

-  Снажна подршка свим спортским колективима, а посебно оним који су у претходном периоду постигли запажене резултате, као и онима који се налазе у проблемима, а од великог су значаја за наш град.

-  Додатна подршка за самозапошљавање младих и удружење предузетника.

Када су у питању расходи за лична примања у Градској управи Бијељина, Скупштина града ће усвојити повећање ове ставке у износу од 784 600 КМ, чиме ће укупан износ предвиђен за расходе за лична примања у Градској управи Бијељина износити 11 674 100 КМ.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јесу ли

06.12.2022 14:06

То нови радници, или била повишена?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

06.12.2022 17:17

Гдје је завршило 4,5 милиона КМ које је аграрни фонд и лопов од директора издијелио својим партијским мешетарима? Снсд-ови лажови и пљачкаши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

06.12.2022 17:21

Докле ће грађани плаћати опстанак локалних фирми које су опљачкали : Митрић, Перковић, шмизла Ивана, директори Градске топлане, Бање Дворови...?

ОДГОВОРИТЕ