Povećana sredstva za penzionere, poljoprivrednike...

Nakon konsultacija sa predstavnicima klubova odbornika koji čine skupštinsku većinu, postignut je dogovor da će na sutrašnjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina biti usvojen rebalans budžeta grada za 2022. godinu, uz manje korekcije putem amandmana za 2.5% u odnosu na ukupan budžet.  

Republika Srpska 06.12.2022 | 12:12
Povećana sredstva za penzionere, poljoprivrednike...

Takođe, dogovoreno je da ni jedna stavka u budžetu neće biti umanjena ispod nivoa koji je odobren Odlukom o budžetu grada Bijeljina za 2022. godinu, a za najveći dio budžetskih stavki će biti odobreno povećanje.

Кroz navedene korekcije budžeta grada putem amandmana, između ostalog, biće obezbijeđeno:

-  Jednokratna pomoć penzionerima sa najnižom penzijom do 15 godina staža. Smatramo da je ta pomoć u svjetlu stalnih poskupljenja i inflacije neophodna pred novogodišnje i božićne praznike, te da je najpotrebnija upravo ovoj kategoriji našeg stanovništva. Za ovu namjenu biće izdvojeno 300 000 КM.

-    Dodatna sredstva za podsticaj poljoprivredne proizvodnje, čime će svi podsticaji za poljoprivrednu proizvodnju u 2022. godini biti isplaćeni u nivou od 100%. Za ovu namjenu će pored ranijih povećanja i planiranih sredstava biti izdvojeno dodatnih 300 000 КM.

-   Snažna podrška preduzećima i ustanovama koje su od interesa za naš grad.

-  Dodatna finansijska podrška za udruženja od opšteg interesa za grad Bijeljinu.

-  Snažna podrška svim sportskim kolektivima, a posebno onim koji su u prethodnom periodu postigli zapažene rezultate, kao i onima koji se nalaze u problemima, a od velikog su značaja za naš grad.

-  Dodatna podrška za samozapošljavanje mladih i udruženje preduzetnika.

Кada su u pitanju rashodi za lična primanja u Gradskoj upravi Bijeljina, Skupština grada će usvojiti povećanje ove stavke u iznosu od 784 600 КM, čime će ukupan iznos predviđen za rashode za lična primanja u Gradskoj upravi Bijeljina iznositi 11 674 100 КM.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jesu li

06.12.2022 14:06

To novi radnici, ili bila povišena?

ODGOVORITE
Name

Stanko

06.12.2022 17:17

Gdje je završilo 4,5 miliona KM koje je agrarni fond i lopov od direktora izdijelio svojim partijskim mešetarima? Snsd-ovi lažovi i pljačkaši.

ODGOVORITE
Name

pitanje

06.12.2022 17:21

Dokle će građani plaćati opstanak lokalnih firmi koje su opljačkali : Mitrić, Perković, šmizla Ivana, direktori Gradske toplane, Banje Dvorovi...?

ODGOVORITE