Вучић Лајчаку: Неопходна је примена договора о ЗСО

Председник Србије Александар Вучић састао се са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком. Вучић је поручио да је Србија опредељена за наставак конструктивног дијалога у циљу одржања мира и стабилности и постизања бољих услова за живот свих грађана.

Србија 05.12.2022 | 12:35
Вучић Лајчаку: Неопходна је примена договора о ЗСО

Председник Вучић је уз фотографије на Инстаграм налогу "будуцностсрбијеав" навео да је са Лајчаком размотрио последња дешавања на Косову и Метохији и проблеме са којима се Срби суочавају због једностраних и нелегитимних потеза Приштине.

"Нагласио сам неопходност примене договора о Заједници српских општина и поштовања права и воље нашег народа. Србија је опредељена за наставак конструктивног дијалога, у циљу одржања мира и стабилности и постизања бољих услова за живот свих грађана", навео је Вучић.

Представник Европске уније за дијалог Мирослав Лајчак састаће се сутра у Приштини са премијером Аљбином Куртијем, потврдио је РТС-у извор из ЕУ.

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А пост схаред бy Александар Вучић (@будуцностсрбијеав)

(РТС)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Просто

05.12.2022 11:58

Рецено један зеленски у Украјини је је довољан за глобални суноврат а камо ли да јос његују и овог у Пристини....

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

05.12.2022 12:18

Ма бит че ЗСО само нече имати изврчшна овлаштењаПисмо језик култура вјера вјесри објекти локална самоуправа......ал још једна РС сигурно нече бити......Да пар хиљада људи блокира читаву државу нема теорије да албанци пристану на то. а и ЕУ их подржава у томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако

05.12.2022 12:43

Ниси ти Милос, вец Мурат, јер се види како мијесас слова. Све као босански и босњацки језик, а не изговарате нити писете правилно било које слово са квацицом. Е, кад то науците да радите како треба, треба вам и дати да имате језик, иако је циста копија српског језика. Није Република Српска пар хиљада, вец милион становника, а територијално 49%. Брини се ти боље за тих 51% у Федерацији, јер видис да Хрвати лобирају добро, остацете ви муслимани стварно на само 23%.

Name

055

05.12.2022 12:48

"И надужи пут почиње првим кораком"

Name

Ре овако

05.12.2022 18:37

Немој се прсити, лако можеш остати без тог 49% јер нема ЈНА да те брани и оружје да ти да. Да јујачки јуришате на градове и села без одбране и оружја. Шути и поклопи се уши а и не. Призива друго полувријеме, јер вас неће бити нигдје. Живи су живот, поштуј своје али и туђе, то ти је најпаметније.

Name

Бранци

05.12.2022 12:32

Лајчек се ту пита колико и ја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Онда на Санџаку

05.12.2022 12:40

ЗБО и у ПМБ ,ЗАО! Па да видимо како би Србија била скетна да то одобри!

ОДГОВОРИТЕ