Vučić Lajčaku: Neophodna je primena dogovora o ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom. Vučić je poručio da je Srbija opredeljena za nastavak konstruktivnog dijaloga u cilju održanja mira i stabilnosti i postizanja boljih uslova za život svih građana.

Srbija 05.12.2022 | 12:35
Vučić Lajčaku: Neophodna je primena dogovora o ZSO

Predsednik Vučić je uz fotografije na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" naveo da je sa Lajčakom razmotrio poslednja dešavanja na Kosovu i Metohiji i probleme sa kojima se Srbi suočavaju zbog jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine.

"Naglasio sam neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje našeg naroda. Srbija je opredeljena za nastavak konstruktivnog dijaloga, u cilju održanja mira i stabilnosti i postizanja boljih uslova za život svih građana", naveo je Vučić.

Predstavnik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak sastaće se sutra u Prištini sa premijerom Aljbinom Kurtijem, potvrdio je RTS-u izvor iz EU.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

(RTS)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Prosto

05.12.2022 11:58

Receno jedan zelenski u Ukrajini je je dovoljan za globalni sunovrat a kamo li da jos njeguju i ovog u Pristini....

ODGOVORITE
Name

miloš

05.12.2022 12:18

Ma bit če ZSO samo neče imati izvrčšna ovlaštenjaPismo jezik kultura vjera vjesri objekti lokalna samouprava......al još jedna RS sigurno neče biti......Da par hiljada ljudi blokira čitavu državu nema teorije da albanci pristanu na to. a i EU ih podržava u tome.

ODGOVORITE
Name

Ovako

05.12.2022 12:43

Nisi ti Milos, vec Murat, jer se vidi kako mijesas slova. Sve kao bosanski i bosnjacki jezik, a ne izgovarate niti pisete pravilno bilo koje slovo sa kvacicom. E, kad to naucite da radite kako treba, treba vam i dati da imate jezik, iako je cista kopija srpskog jezika. Nije Republika Srpska par hiljada, vec milion stanovnika, a teritorijalno 49%. Brini se ti bolje za tih 51% u Federaciji, jer vidis da Hrvati lobiraju dobro, ostacete vi muslimani stvarno na samo 23%.

Name

055

05.12.2022 12:48

"I naduži put počinje prvim korakom"

Name

Re ovako

05.12.2022 18:37

Nemoj se prsiti, lako možeš ostati bez tog 49% jer nema JNA da te brani i oružje da ti da. Da jujački jurišate na gradove i sela bez odbrane i oružja. Šuti i poklopi se uši a i ne. Priziva drugo poluvrijeme, jer vas neće biti nigdje. Živi su život, poštuj svoje ali i tuđe, to ti je najpametnije.

Name

Branci

05.12.2022 12:32

Lajček se tu pita koliko i ja.

ODGOVORITE
Name

Onda na Sandžaku

05.12.2022 12:40

ZBO i u PMB ,ZAO! Pa da vidimo kako bi Srbija bila sketna da to odobri!

ODGOVORITE