Приштина: Убио трудну жену, па починио самоубиство

Министар унутрашњих послова тзв. Косова Џељал Свечља саопштио је да је Сокол Халили, који је убио своју трудну супругу испред Клиничког центра у Приштини, данас извршио самоубиство.

Регион 02.12.2022 | 15:40
Приштина: Убио трудну жену, па починио самоубиство

Свечља је саопштио да је Халилија опколила полиција, али да је он одбио да се преда, након чега се убио.

"Након интензивног рада свих јединица (тзв.) Косовске полиције, лоцирали смо убицу Сокола Халилија. Упркос покушају полицијских званичника да преговарају о предаји, он се убио. Полиција (тзв.) Косова као и Полицијски инспекторат (тзв.) Косова наставиће истрагу како би се откриле све околности убиства труднице и самоубиства", написао је Свечља, преносе "Новости".

Медији подсјећају да је Халили убио трудну супругу Хамиду Магаши испред клинике за гинекологију у Приштини 29. новембра. Он је наводно тражио од ње да се помире прије него што је запуцао.

Сокол и Хамиде били су у браку само четири мјесеца након чега су се због породичног насиља раздвојили. 

Тридесетпетогодишња Хамиде живјела је у кући својих родитеља у Липљању. Отишла је на клинику у Приштину на контролу пред порођај који је био очекиван сљедеће седмице.

Халили је иначе добио забрану приласка јер је супрузи 10. августа пријетио у кући њених родитеља. Испоставило се да је осумњичени осуђен и новчано кажњен од суда у Урошевцу због ношења оружја без дозволе.

Сестра настрадале Хамиде Магаши, коју је бивши муж убио у дворишту гинекологије клинике у Приштини, наводи да је убијена жена трпјела породично насиље.

"Сваки пут кад смо је звали рекла је да не може да говори", рекла је сестра Хамиде Магаши и додала да је несрећна трудница била у пратњи свекрве чак и када је хтјела да оде код сестара.

(Новости   Фото:Сцхреенсхот/YоуТубе/Косово онлине)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Кап у мору

02.12.2022 15:00

Средњи вијек. Мрачно доба. А шта је ово? Какво је ово васпитање? У 21.вијеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПП23

02.12.2022 15:32

Сада су сви рацуни измирени!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеботе

02.12.2022 17:02

Ја луда сиптара ста уради,који помрацени ум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орхан

03.12.2022 08:10

Кад цуре радије бирају уличара ,алкохолилара и лолу него мирног момка.Казу да неће за млитаве,хоће мушкарчину која зна да бије другаре,да локнее литар ракије..Па изволте сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја Сам

06.12.2022 17:55

Ма види му Фаце, тако мирољубиво бице! Дјевојке, Зене, отворите оци и вец на његовом лицу мозете препознати дали би биле сретне са каквим типом

ОДГОВОРИТЕ