Предложени кандидати за руководство ПД Парламента БиХ

Током расправе за руководство Представничког дома предложени су Небојша Радмановић, Младен Босић, Денис Звиздић, Маринко Чавара, Златан Бегић из реда осталих. Радмановић је предложен из групације СНСД-а, а Босић из опозиционих странака из Републике Српске, на приједлог Бранислава Бореновића.

Босна и Херцеговина 01.12.2022 | 13:20
Предложени кандидати за руководство ПД Парламента БиХ

- Посланици новог сазива Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ данас су на почетку конститутивне сједнице положили заклетву чиме су преузели дужност коју ће обављати наредне четири године.

Небојша Радмановић, као настарији посланик у својству привременог предсједавајућег Представничког дома, честитао је свим новоизабраним посланицима.

Након полагања свјечане изјаве, Радмановић је констатовао да постоји кворум за пуноважно одлучивање.

Он је подсјетио на одребе Пословника које се односе на избор предсједавајућег и његова два замјеника, напомињући да предсједавајући не може бити из истог конститутивног народа као предсједавајући Предсједништва БиХ и предсједавајући Савјета министара.

"Желим да подсјетим да је на дужности предсједавајућег Предсједништва БиХ члан Предсједништва БиХ из српског народа Жељка Цвијановић која је ту дужност преузела 16. новембра, а на дужности предсједавајућег Савјета министара Зоран Тегелтија. У договорима смо закључили да дужност предсједавајућег Представничког дома сада треба да обавља кандидат бошњачког народа", рекао је Радмановић.

Он је навео да би први замјеник предсједавајућег Представничког дома требало да буде кандидат из реда хрватског народа, а да други замјеник из реда српског народа.

Током расправе за руководство Представничког дома предложени су Небојша Радмановић, Денис Звиздић, Маринко Чавара, Златан Бегић из реда осталих, као и Младен Босић.

Радмановић је предложен из групације СНСД-а, а Босић из опозиционих странака из Републике Српске, на приједлог Бранислава Бореновића.

Посланици из СДА затражили су паузу прије гласања. 

(БН/Срна Фото/Срна) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Козара

01.12.2022 12:46

Радмановиц би требао пвредлозити прију Секу Кузмановиц и зета, па да заједно одлуцују о судбини БиХ. То је основни принцип водјења кадровске политике Снсд, родбина, незнање и могуцност добре зараде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

0001

01.12.2022 12:50

Чује СДА одма затреажили паузу,одма да почне са циркусом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

01.12.2022 12:51

И сада це вам бити лепо, топло, угодно, мало прице, мало висе свадје, топал доруцак, топал руцак, мало друзења, путовања, ма за позелити. А и нама це бити некако, замотамо се у цебад па пред ТВ, да вас гледамо и слусамо, мало це мо пљуцкати на ТВ, галамити и цудом се цудити, коме смо ми то дали глас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало прапо пок

01.12.2022 12:56

Колико година има тај Радмановиц Је ли му ико потврдио да је у функцији , способан да расудјује Проклетиња проклета Ови из мјесаних бас заступају Србе Не до Бог ником Је ли церка добила црвени ауто или није било за купити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

01.12.2022 14:47

Млађи је од Бајдена с он на челу Америке. Ова његова функција је безначајна једино што ће да трпа више у џеп од осталих. Јбг тако мора да буде јер код нас је све 3 у 1.

Name

Истина

01.12.2022 13:28

Овај Радмановић, Мајкичка, Шпирић, Новић има их још боже ме сачувај и из гроба ће гласати када ако Бог да среће одапну!? Ово је постало сеоско прело каква власт и владајућа олигархија! Банда никако фа оде ил у пензију или на гробље!?

ОДГОВОРИТЕ