Predloženi kandidati za rukovodstvo PD Parlamenta BiH

Tokom rasprave za rukovodstvo Predstavničkog doma predloženi su Nebojša Radmanović, Mladen Bosić, Denis Zvizdić, Marinko Čavara, Zlatan Begić iz reda ostalih. Radmanović je predložen iz grupacije SNSD-a, a Bosić iz opozicionih stranaka iz Republike Srpske, na prijedlog Branislava Borenovića.

Bosna i Hercegovina 01.12.2022 | 13:20
Predloženi kandidati za rukovodstvo PD Parlamenta BiH

- Poslanici novog saziva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas su na početku konstitutivne sjednice položili zakletvu čime su preuzeli dužnost koju će obavljati naredne četiri godine.

Nebojša Radmanović, kao nastariji poslanik u svojstvu privremenog predsjedavajućeg Predstavničkog doma, čestitao je svim novoizabranim poslanicima.

Nakon polaganja svječane izjave, Radmanović je konstatovao da postoji kvorum za punovažno odlučivanje.

On je podsjetio na odrebe Poslovnika koje se odnose na izbor predsjedavajućeg i njegova dva zamjenika, napominjući da predsjedavajući ne može biti iz istog konstitutivnog naroda kao predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjedavajući Savjeta ministara.

"Želim da podsjetim da je na dužnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH član Predsjedništva BiH iz srpskog naroda Željka Cvijanović koja je tu dužnost preuzela 16. novembra, a na dužnosti predsjedavajućeg Savjeta ministara Zoran Tegeltija. U dogovorima smo zaključili da dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma sada treba da obavlja kandidat bošnjačkog naroda", rekao je Radmanović.

On je naveo da bi prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma trebalo da bude kandidat iz reda hrvatskog naroda, a da drugi zamjenik iz reda srpskog naroda.

Tokom rasprave za rukovodstvo Predstavničkog doma predloženi su Nebojša Radmanović, Denis Zvizdić, Marinko Čavara, Zlatan Begić iz reda ostalih, kao i Mladen Bosić.

Radmanović je predložen iz grupacije SNSD-a, a Bosić iz opozicionih stranaka iz Republike Srpske, na prijedlog Branislava Borenovića.

Poslanici iz SDA zatražili su pauzu prije glasanja. 

(BN/Srna Foto/Srna) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Kozara

01.12.2022 12:46

Radmanovic bi trebao pvredloziti priju Seku Kuzmanovic i zeta, pa da zajedno odlucuju o sudbini BiH. To je osnovni princip vodjenja kadrovske politike Snsd, rodbina, neznanje i mogucnost dobre zarade.

ODGOVORITE
Name

0001

01.12.2022 12:50

Čuje SDA odma zatreažili pauzu,odma da počne sa cirkusom

ODGOVORITE
Name

Miroslav

01.12.2022 12:51

I sada ce vam biti lepo, toplo, ugodno, malo price, malo vise svadje, topal dorucak, topal rucak, malo druzenja, putovanja, ma za pozeliti. A i nama ce biti nekako, zamotamo se u cebad pa pred TV, da vas gledamo i slusamo, malo ce mo pljuckati na TV, galamiti i cudom se cuditi, kome smo mi to dali glas.

ODGOVORITE
Name

Alo prapo pok

01.12.2022 12:56

Koliko godina ima taj Radmanovic Je li mu iko potvrdio da je u funkciji , sposoban da rasudjuje Prokletinja prokleta Ovi iz mjesanih bas zastupaju Srbe Ne do Bog nikom Je li cerka dobila crveni auto ili nije bilo za kupiti?

ODGOVORITE
Name

Pa

01.12.2022 14:47

Mlađi je od Bajdena s on na čelu Amerike. Ova njegova funkcija je beznačajna jedino što će da trpa više u džep od ostalih. Jbg tako mora da bude jer kod nas je sve 3 u 1.

Name

Istina

01.12.2022 13:28

Ovaj Radmanović, Majkička, Špirić, Nović ima ih još bože me sačuvaj i iz groba će glasati kada ako Bog da sreće odapnu!? Ovo je postalo seosko prelo kakva vlast i vladajuća oligarhija! Banda nikako fa ode il u penziju ili na groblje!?

ODGOVORITE