Данас само избор српских делегата у Дом народа Парламента БиХ

- У Бањалуци је почела посебна сједница Народне скупштине Републике Српске на којој ће бити разматран избор делегата из реда српског народа у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Република Српска 01.12.2022 | 12:39
Данас само избор српских делегата у Дом народа Парламента БиХ

Скупштинска тачка - избор делегата у Вијеће народа Републике Српске повучена је са дневног реда, а о томе ће сутра Колегијум Народне скупштине утврдити приједлог дневног реда и термин одржавања нове посебне сједнице парламента Српске.

"Централна изборна комисија БиХ јуче је саопштила да рок, да би била правоснажна одлука о листама у Вијеће народа, истиче у поноћ, иако су листе Скупштине на вријеме достављене", рекао је предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић и додао да ће посебна сједница о избору делегата за Вијеће народа бити највјероватније одржана сутра, када истекне овај рок.

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ чини 15 делегата, од којих су двије трећине, по пет Бошњака и Хрвата, делегати из Федерације БиХ, а трећина - пет Срба делегати из Републике Српске.

На усвојеном дневном реду Прве посебне сједнице је и избор потпредсједника Народне скупштине.

Верификовани су и мандати новоизабране двије посланице НСРС из  СДС-а и ПДП-а.

(БН/Срна Фото: Срна) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ђорђе

01.12.2022 12:13

Ради истине, неког ината и ботова власти; објављујем коментар у цјелости: Када сам погледао ону, "срамну сједницу", ЦИК, а то је институција државе. Мислио сам да сањам, а када сам то примјетио, видио да гледам, опипао се , уштипио се, боли. Мислио сам да појединац може копати дно, да би се спасио лично, али институција копа дно, још више, они буше даље, мафија. Отприлике: "Нису украли 29 000 гласова, украли су само 16 000 гласова", па људи моји, гдје васпитамо дјецу, и чему. Да неко украде обично дрвце шибице за мене је лопов, или да украде читаву кутију, трговину, и слично, тако смо учени. Сада нам лопов води државу, не само он, већ има лопова свуда. Лично, имам неких замјерки и за Јелену и Вукановића, али тренутно бољих немамо. Паметни су побјегли, још бјеже, или су изгинули у ратовима, ово задње знам сигурно. Лијеп дан свим добрим људима, без обзира на нацију, вјеру и мишљење. И модераторима сајта, мада претпостављам, да су и они добри људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.12.2022 12:34

Ђорђе свака вам част за коментар. Истог сам размишљања. Поз и вама

Name

Милан за Ђорђе

01.12.2022 14:34

Ипак теби није добро и ради предострожности док се још није погоршало отиђи ти код доктора! Чика доктор ће ти рећи да су сви надлежни органи у овој земљи и сва Европа и сав свијет признали да су Милорад Додик и СНСД побиједили на изборима и рећи ће ти да ко оспорава општепознате чињенице је неко ко има озбиљне психичке поремећаје и зато ће ти прописати терапију која се зове "обавезно мишљење својом главом а не како сервирају опозициони медији"!

Name

Мискин кнез

01.12.2022 13:18

Само Вукоти Говедарици народ треба дати подрску. Цеститијег Србина нија мајка радјала. ВУКОТА НАПРИЈЕД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милија

01.12.2022 14:51

Води га кући да ти гусли на уво

Name

Ајме(дјордје)

01.12.2022 13:39

Сине ,кћери,имас ли ти ста да радиш...бити бот.., је скроз јадно..јбг

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунгос

01.12.2022 13:46

Ради неције греске они одлазу за сутра. Није њима вазно колики су троскови јос једне сједнице. Има глупи народ да то плати. Тацно се поигравају раде буквално ста хоце грозно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранци

01.12.2022 14:32

Чега избор? Нисам одавле.

ОДГОВОРИТЕ