Danas samo izbor srpskih delegata u Dom naroda Parlamenta BiH

- U Banjaluci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran izbor delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Republika Srpska 01.12.2022 | 12:39
Danas samo izbor srpskih delegata u Dom naroda Parlamenta BiH

Skupštinska tačka - izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske povučena je sa dnevnog reda, a o tome će sutra Кolegijum Narodne skupštine utvrditi prijedlog dnevnog reda i termin održavanja nove posebne sjednice parlamenta Srpske.

"Centralna izborna komisija BiH juče je saopštila da rok, da bi bila pravosnažna odluka o listama u Vijeće naroda, ističe u ponoć, iako su liste Skupštine na vrijeme dostavljene", rekao je predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i dodao da će posebna sjednica o izboru delegata za Vijeće naroda biti najvjerovatnije održana sutra, kada istekne ovaj rok.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH čini 15 delegata, od kojih su dvije trećine, po pet Bošnjaka i Hrvata, delegati iz Federacije BiH, a trećina - pet Srba delegati iz Republike Srpske.

Na usvojenom dnevnom redu Prve posebne sjednice je i izbor potpredsjednika Narodne skupštine.

Verifikovani su i mandati novoizabrane dvije poslanice NSRS iz  SDS-a i PDP-a.

(BN/Srna Foto: Srna) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Đorđe

01.12.2022 12:13

Radi istine, nekog inata i botova vlasti; objavljujem komentar u cjelosti: Kada sam pogledao onu, "sramnu sjednicu", CIK, a to je institucija države. Mislio sam da sanjam, a kada sam to primjetio, vidio da gledam, opipao se , uštipio se, boli. Mislio sam da pojedinac može kopati dno, da bi se spasio lično, ali institucija kopa dno, još više, oni buše dalje, mafija. Otprilike: "Nisu ukrali 29 000 glasova, ukrali su samo 16 000 glasova", pa ljudi moji, gdje vaspitamo djecu, i čemu. Da neko ukrade obično drvce šibice za mene je lopov, ili da ukrade čitavu kutiju, trgovinu, i slično, tako smo učeni. Sada nam lopov vodi državu, ne samo on, već ima lopova svuda. Lično, imam nekih zamjerki i za Jelenu i Vukanovića, ali trenutno boljih nemamo. Pametni su pobjegli, još bježe, ili su izginuli u ratovima, ovo zadnje znam sigurno. Lijep dan svim dobrim ljudima, bez obzira na naciju, vjeru i mišljenje. I moderatorima sajta, mada pretpostavljam, da su i oni dobri ljudi.

ODGOVORITE
Name

Re

01.12.2022 12:34

Đorđe svaka vam čast za komentar. Istog sam razmišljanja. Poz i vama

Name

Milan za Đorđe

01.12.2022 14:34

Ipak tebi nije dobro i radi predostrožnosti dok se još nije pogoršalo otiđi ti kod doktora! Čika doktor će ti reći da su svi nadležni organi u ovoj zemlji i sva Evropa i sav svijet priznali da su Milorad Dodik i SNSD pobijedili na izborima i reći će ti da ko osporava opštepoznate činjenice je neko ko ima ozbiljne psihičke poremećaje i zato će ti propisati terapiju koja se zove "obavezno mišljenje svojom glavom a ne kako serviraju opozicioni mediji"!

Name

Miskin knez

01.12.2022 13:18

Samo Vukoti Govedarici narod treba dati podrsku. Cestitijeg Srbina nija majka radjala. VUKOTA NAPRIJED!

ODGOVORITE
Name

Milija

01.12.2022 14:51

Vodi ga kući da ti gusli na uvo

Name

Ajme(djordje)

01.12.2022 13:39

Sine ,kćeri,imas li ti sta da radiš...biti bot.., je skroz jadno..jbg

ODGOVORITE
Name

Mungos

01.12.2022 13:46

Radi necije greske oni odlazu za sutra. Nije njima vazno koliki su troskovi jos jedne sjednice. Ima glupi narod da to plati. Tacno se poigravaju rade bukvalno sta hoce grozno

ODGOVORITE
Name

Branci

01.12.2022 14:32

Čega izbor? Nisam odavle.

ODGOVORITE