Потјера за возачем - покосио полицајца (20) и побјегао

Млади полицајац (20) тешко је повријеђен када је на њега у Сплиту аутомобилом налетио Иван Божић (29), а потом побјегао.

Регион 30.11.2022 | 19:35
Потјера за возачем - покосио полицајца (20) и побјегао

Идаље траје потрага за нападачем, дијелови Солина, Клиса и Дугопоља су блокирани. Сплитом одјекују сирене.

Полиција је добила дојаву да је Божић био у кругу сплитске болнице.

Тешко повријеђени 20-годишњи полицајац налази се и даље на Јединици интензивног лијечења КБЦ Сплит и његово здравствено стање је стабилно, преноси Слободна Далмација.

Он је при свијести, комуникативан је и претпоставке за његов опоравак су оптимистичне, преноси Јутарњи лист.

Полицајац је задобио фрактуру ребара са фрактуром лопатице десне стране и хематопнеумотораксом (плеурални излив уз присуство ваздуха) након што је на њега аутомобилом налетио 29-годишњи Иван Божић, за којем се интензивно трага.

Одмах по пријему у болницу, полицајцу је дренирана десна страна груди и како се сазнаје полицајац је у тренутку писања текста дисао спонтано, без механичке потпоре (респиратор) и кардиоциркулацијски је био стабилан.

Према незваничној информацији, тешко повријеђени полицајац је у разговору са медицинским особљем рекао, како је његова процјена да је возач “голфа” возио брзином од најмање 70 километара на сат и како уопште није покушао да стане, већ да је само ударио у њега, оборио га и побјегао.

Читаоци Јутарњег листа јављају да је фактички цијели Солин блокиран, а потрага се сигурно неће окончати док се осумњичени Божић не приведе, а тако нешто најавио је и министар унутарњих послова Хрватске Давор Божиновић.

Полиција је, како незванично сазнаје Слободна Далмација, добила и дојаву да се нападач налази у сплитској болници. Грађани јављају да су Фируле пуне “обичне” и специјалне полиције. Неки извори наводе да је Божић био у кругу болнице, али званичне потврде нема.

(Агенције  ФОТО: МУП ХР / ПУ СПЛИТСКОДАЛМАТИНСКА)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Свашта

30.11.2022 19:21

Полицајац а прелазио улицу на непрописан начин !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесен

30.11.2022 21:35

Како год не смес ударити никога и ако се вец деси удар, стати морас и указати на идес, најјасније објасњено правило које свуд у свету вази

Name

Ре сваста

01.12.2022 04:12

Прво цитај текс и размисли, онда коментар

Name

Комплекс

30.11.2022 23:35

Са овим усима једино ста мозе бити у зивоту је криминалац, мозете ли замислити какви су то комплекси?!

ОДГОВОРИТЕ